MPM-rijders aan de start bij Drachten Internationals
Tuesday 06 July 2010
  • Delft, 6 juli 2010 - Met de Drachten Internationals staat Nederland het komend weekend het grootste dragrace-evenement van het jaar te wachten. Leverde de eerste wedstrijd half juni al voldoende spektakel op, bij de Drachten International zullen de rijders bij zowel de auto’s als de motoren dat ongetwijfeld nog eens in versterkte mate overdoen. Met de huidige zomerse weersvoorspellingen heeft niemand meer een excuus om niet in Drachten te gaan kijken. Onder de Nederlandse deelnemers ook MPM-rijders Martijn de Haas en Henri Joosten. Daarnaast is er echter nog veel meer MPM-blauw op de strip van Drachten te bewonderen.

    Net terug van de wedstrijd om het UEM Europees Kampioenschap in Finland brengt Martijn de Haas zijn MPM-Harley aan de start in de klasse Super Twin. Weliswaar rijdt de klasse alleen demonstratieruns over de 1/8 mijl maar het spektakel is er beslist niet minder om. De snelheid, het indrukwekkende geluid en de prikkelende geur van nitro zijn een onvergetelijke ervaring. In de hoogste autoklasse, Pro Modified is de mede door MPM gesteunde Henri Joosten met zijn Rijsbergen automaterialen Chevrolet Bel Air te bewonderen. De Nederlander krijgt in de klasse onder andere gezelschap van de Fransman Jean Dulamon. Ook de Pro Mods zullen zich gezien hun extreme snelheid beperken tot demonstratieruns over de 1/8 mijl.

    Maar ook in andere klassen komen de nodige rijders aan de start die op de één of andere manier met het MPM-blauw verbonden zijn. Zo is Eddy van den Bos opnieuw kanshebber in de klasse Pro ET, Cas van de Mosselaar in de klasse Super Gas, Piet van der Meer in de klasse Super Pro ET en Super Comp en Arnold Hol en Ed de Wit bij de Sportsman ET. Met maar liefst 15 wedstrijdklassen en diverse demonstratieklassen biedt Drachten een overladen programma. Onafgebroken actie van ’s morgens 10.00 uur tot het invallen van de duisternis rond de klok van 22.00 uur. En in tegenstelling tot in bijna alle andere vormen van de auto- en motorsport kan in de pits vrij worden rondgekeken en kan het publiek van dichtbij zien hoe de spectaculaire voertuigen worden klaargestoomd voor hun volgende run.

    De Drachten Internationals worden gehouden op 9, 10 en 11 juli op de dragstrip van Vliegveld Drachten, De Knobben 100A, 9202 XJ Drachten. Aanvang alle dagen om 10.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor de vrijdag € 10,00 de zaterdag € 15,00 en de zondag eveneens € 15,00. Deze prijzen zijn inclusief toegang tot de tribune (vol = vol). Kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen. Parkeren is eveneens gratis. Alle informatie betreffende de Drachten Internationals is na te lezen op www.explosion.nl.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward