MPM-coureur Lex Joon (ook) in Europa in actie?
Monday 07 February 2011
  • Zaandam, 7 februari 2011 - De kans dat Lex Joon dit jaar met zijn MPM Top Fuel dragster in Europa in actie gaat komen is aanzienlijk groter geworden. De Nederlander heeft namelijk samen met zijn zakenpartner Richard Stevens het alleenrecht verkregen om in het Verenigd Koninkrijk de volledige lijn van MPM-producten te gaan verkopen. Het verleden heeft al uitgewezen dat de MPM Top Fuel dragster niet alleen het snelste maar ook het beste promotiemiddel is en met twee FIA Europees Kampioenschapsraces in Engeland is een betere reclame voor het nieuw opgerichte MPM Oil UK Ltd. bijna niet denkbaar.

    MPM International Oil Company heeft niet alleen in Nederland maar ook in vele andere Europese landen een vooraanstaande en nog steeds groeiende marktpositie. In Engeland had MPM echter nog geen officiƫle vertegenwoordiger terwijl door het optreden van de MPM Top Fuel dragster van Lex Joon op Santa Pod de Nederlander wel regelmatig vragen kreeg waar de MPM-producten in Engeland te verkrijgen waren. Richard Stevens, een Engelse zakenman zag hierin een kans en heeft nu samen met Lex Joon het alleenrecht verkregen om de volledige lijn van MPM-producten in het Verenigd Koninkrijk op de markt te brengen. MPM Oil UK Ltd. heeft inmiddels het levenslicht gezien terwijl door Stevens al hard wordt gewerkt aan een distributienetwerk.

    Om MPM in Engeland te promoten is de MPM Top Fuel dragster waarmee Lex Joon in 2005 de FIA EK-titel won en in de jaren daarna nog twee keer vice-kampioen werd natuurlijk het aangewezen middel. MPM is al een belangrijke speler op de Zweedse en Duitse markt en daarmee zijn nu alle landen waar een FIA EK-wedstrijd wordt gehouden voor MPM promotioneel zeer interessant. De kans dat Joon dus dit jaar weer in Europa in actie gaat komen is daarmee duidelijk groter geworden. Voor Nederland en het FIA EK zou het een absolute aanwinst zijn als de MPM-coureur zich weer in de Europese strijd gaat mengen.

    Momenteel staat de MPM Top Fueler echter nog in Amerika. Na wedstrijden in Las Vegas en Pomona (2009 en 2010) is deze winter alles in het werk gesteld om in 2011 in ieder geval een deel van het NHRA-seizoen te kunnen rijden. Ook nu nog wordt met diverse partijen gesproken waarbij de uitkomst niet te voorspellen is. Dat de MPM Top Fueler door importbepalingen dit jaar hoe dan ook terug moet naar Europa is zeker. Het is echter alleen nog even afwachten wanneer, waarbij de kans dus aanwezig is dat Joon zowel in Amerika als Europa wedstrijden gaat rijden. In de komende weken zal er snel meer duidelijkheid komen in de racekalender van de voormalig Europees Top Fuel kampioen.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward