Shockwave Gordon Smith nieuwste MPM-telg
Wednesday 06 July 2011
  • Delft, 6 juli 2011 - Gordon Smith's Shockwave Nitro Funny Car is de nieuwste telg binnen de MPM dragrace-gelederen. De Engelsman komt al vele jaren uit in de Funny Cars, samen met de Top Fuelers de bij het grote publiek meest tot de verbeelding sprekende dragrace-klasse. Smith maakt zijn debuut in MPM-kleuren tijdens de MPM Internationals die van 15 tot en met 17 juli in Drachten worden gehouden. De MPM Shockwave Nitro Funny Car zal daarna ook te bewonderen zijn tijdens de NitrOlympx op Hockenheim en de wedstrijden voor het Brits kampioenschap op Santa Pod.

    De toch al omvangrijke dragrace-stal van MPM International Oil Company heeft er met de komst van Gordon Smith en zijn spectaculaire Shockwave Nitro Funny Car een bijzondere aanwinst bij. Tevens is MPM daarmee in weer een topklasse van de dragrace-sport vertegenwoordigd. Nitro Funny Cars zijn de tegenhangers van de Top Fuel dragsters waarin MPM-coureur Lex Joon uitkomt en daarmee zijn de MPM-kleuren nu dus ook in deze klasse te bewonderen. Nitro of Fuel Funny Cars hebben dezelfde motoren als Top Fuel dragsters en rijden zoals de naam al zegt op nitro. Door hun kortere wielbasis zijn ze echter onstabieler dan de lange dragsters waardoor hun runs er spectaculair uitzien. Wat tijden betreft doen ze slechts iets voor de dragsters onder. In tegenstelling tot bij de Top Fuelers is er voor de Funny Cars (nog) geen Europees kampioenschap maar wordt er gestreden om een Britse titel.

    Gordon Smith is al vele jaren een vaste waarde bij de Funny Cars en behoort inmiddels tot de top. Met steeds snellere en ook constantere tijden heeft Smith de afgelopen jaren de hegemonie van de onaantastbaar geachte John Spuffard weten te doorbreken. Tijdens de Main Event van dit jaar werd de Shockwave Ford Mustang van Smith voor het eerst opgesierd met MPM-stickers met als uiteindelijk resultaat dat de Engelsman nu geheel is toegetreden tot de MPM dragrace-familie. Fraaier kan het niet maar het eerste optreden in volledige MPM-uitmonstering staat gepland voor de MPM Internationals die van 15 tot en met 17 juli op de Dragstrip Drachten worden verreden. De ruim 2.500 genodigden van MPM staat dus een mooie primeur te wachten.

    Andere rijders naast Lex Joon en Gordon Smith binnen de MPM-familie zijn in de Pro Modified klasse Robert Koper en David Vegter terwijl bij de motoren in de Super Twin klasse Martijn de Haas de MPM-kleuren verdedigt. Maar daarnaast treedt MPM op als subsponsor van diverse andere Europese toppers als de Zweedse Top Fuel-piloot Micke K├ągered en de regerend FIA Europees Pro Modified kampioen Johan Lindberg. Ook op nationaal niveau zijn er diverse rijders die MPM ondersteuning genieten.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward