Nieuwe MPM-trailer voor Lex Joon
Friday 18 January 2008
  • Een Top Fueler van circuit naar circuit vervoeren vraagt ruimte. Tel daarbij de enorme hoeveelheid reserveonderdelen en dan weet je dat er nog veel meer ruimte nodig is. Na jaren van trouwe dienst heeft de bekende blauwe racetrailer van MPM-coureur Lex Joon dan ook plaats moeten maken voor een dubbeldeks Wilson-trailer.
    Het werd voor het MPM Top Fuel Team van Lex Joon de afgelopen jaren steeds moeilijker om alle benodigde onderdelen en toebehoren in de bestaande trailer naar de Europese circuits te vervoeren. Ruimtegebrek in de toch niet klein bemeten trailer speelde het team regelmatig parten. Om op het circuit niet voor verrassingen te staan breidde het assortiment aan reserve onderdelen en gespecialiseerd gereedschap zich steeds verder uit. Het inladen werd daarmee steeds meer passen en meten op de vierkante centimeter. Daarbij was ook een computerruimte waarin in alle rust de afstellingen van de auto bestudeerd konden worden geen overbodige luxe. Deze winter was het dan ook tijd voor de aanschaf van een nieuw exemplaar.
    In Engeland heeft het MPM-team nu een dubbeldeks Wilson-trailer weten te bemachtigen. De trailer is 12 meter lang en maar liefst 4,2 meter hoog. Voorin is ruimte voor een zitgedeelte. Omdat de trailer aan de binnenzijde nog helemaal kaal is, kan het geheel naar eigen inzicht worden ingedeeld. Daarmee wacht het team voor aanvang van het seizoen nog een flinke hoeveelheid werk. Uiteraard krijgt de trailer, net als zijn voorganger weer een opvallende beschildering zodat niet alleen de Top Fueler maar ook zijn behuizing een niet te missen eyecatcher is.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward