Geslaagde open dag Lex Joon Racing
Monday 23 January 2012
  • Lex Joon Racing kan terugkijken op een meer dan geslaagde open dag, afgelopen zaterdag 21 januari in de race-shop van het team in Zaandam. Onder grote belangstelling werd de MPM Top Fuel dragster tot twee keer toe opgestart en konden de aanwezigen genieten van het geweld van ruim 8.000 pk.

    De open dag van Lex Joon Racing werd niet alleen bezocht door bekenden uit de dragrace-sport, ook veel nieuwe gezichten maakten kennis met de imposante MPM Top Fuel dragster. Rijder en team kregen dan ook veel vragen te beantwoorden. Hoogtepunt van de middag was uiteraard het opstarten van de 8.000 pk sterke Top Fuel dragster. Na een uitleg van crewchief Gerda Dijkstra werden de pk's tot leven gewekt en mochten de gehoorbeschermers hun werk doen. Onder het genot van een hapje en een drankje konden daarna door de aanwezigen opnieuw de nodige vragen worden afgevuurd op Lex Joon, crewchief Gerda Dijkstra en de overige teamleden. De open dag kreeg ook nog bezoek van een cameraploeg van de Zaanse Sportkrant. Nog deze week zal op de goed bekeken website van deze krant het gefilmde item te zien zijn.

    De vrijdag voor de open dag stond Lex Joon Racing ook al in het middelpunt van de media-aandacht. Toen was het de nationale radio. Crewchief Gerda Dijkstra was namelijk te gast in een programma van BNR Nieuwsradio en kreeg daar ruimschoots de tijd om het een en ander over het team, Top Fuel en dragracen in zijn algemeenheid te vertellen. Eén van de andere gasten was Humberto Tan en deze van de televisie bekende presentator bleek danig onder de indruk van het door Gerda Dijkstra over de MPM Top Fueler vertelde verhaal.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward