Podiumplaats voor MPM Seaside Affair in Made
Zaterdag 16 juni 2012
 • Made, 16 juni 2012 - Met een derde plaats in de Unlimited klasse mocht MPM Seaside Affair voor het oog van ruim 500 genodigden van hoofdsponsor MPM, in Made op het podium plaatsnemen. Een paar uur daarvoor was MPM Seaside Affair ook al op een vierde plaats geĆ«indigd in de Modified klasse en daarmee beleefde de combinatie het tot nu toe beste weekend van dit jaar. Voor de relaties van MPM dus tijd voor een mooi feest.

  Traditioneel maakt het team van MPM Seaside Affair er in Made, samen met hoofdsponsor MPM en het team van Dr. Power een groots feest van, waarbij sponsors, relaties en alle andere mensen die het team op wat voor manier dan ook steunen, worden uitgenodigd. Met ruim vijfhonderd personen was de opkomst dit jaar overweldigend te noemen. MPM Seaside Affair wil dan ook alle aanwezigen hartelijk bedanken voor een geweldig geslaagde dag. Uiteraard mogen daarbij MPM en de organisatie van het Powerweekend Made niet worden vergeten.

  De Modified klasse was in Made 's middags om 16.00 uur als eerste aan de beurt. MPM Seaside Affair mocht als achtste deelnemer voor de sleepwagen plaatsnemen. Tot dat moment waren er opvallend genoeg met Lambada, Double Screamin' en Black Cat pas drie Full Pulls gerealiseerd. Daarbij raakte bij de laatste een motor ernstig beschadigd, waardoor Black Cat niet meer in de finale op de baan kon verschijnen. Bij MPM Seaside Affair werd het gas beheerst opgebouwd en in een prachtige run werd de Full Pull bereikt. Een enorme opluchting voor het team, want met zoveel relaties op de tribune wilde men zich natuurlijk van zijn beste kant laten zien. Na MPM Seaside Affair wist alleen Eager Beaver nog de Full Pull-lijn te passeren waardoor MPM Seaside Affair, na het wegvallen van Black Cat, met nog drie deelnemers moest gaan strijden om de prijzen. Opvallend was het aantal grote namen dat zich in Made niet voor de eindstrijd wist te plaatsen.

  In de finale moest MPM Seasdie Affair na Lambada en Double Sreamin' als derde combinatie voor de sleepwagen plaatsnemen. Na een redelijk goede start kwam de balans echter niet zo goed in de tractor als bij de eerste run, waardoor MPM Seaside Affair op een vierde plaats eindigde, een hele stap voorwaarts ten opzichte van de eerste twee wedstrijden van dit jaar. Terwijl alle genodigden zich in de tent tegoed deden aan het daar opgestelde buffet, werd door het team de tractor omgebouwd naar de Unlimited configuratie. Ondertussen werd er door de Gebr. Admiraal gereden in de 2 Wheel Drive klasse en daarbij wist dit MPM-team een keurige zesde plaats uit het vuur te slepen.

  Vervolgens was het tijd voor de Unlimited klasse, waarbij MPM Seaside Affair de dans mocht openen. In een snoeiharde run werd de 100 meter gemakkelijk volgemaakt en samen met Lambada, Whispering Giant en Simply Irresisteble moest er in de finale worden uitgemaakt wie er met de bekers naar huis zou gaan. In de finale wist MPM Seaside Affair wederom een goede run neer te zetten en stopte de combinatie achter in de 81 meter. Lambada kwam daar vervolgens met 88 meter overheen, maar Whispering Giant sneuvelde al bij 75 meter. Met alleen Simply Irresisteble nog te gaan was een podiumplek dus al zeker. 'Simply' reikte vervolgens tot 85 meter en daarmee eindigde MPM Seaside Affair op een keurige derde plaats. Een fraaie podiumpositie waarmee de weg naar boven is ingezet.

  Na de wedstrijd bleef het nog lang gezellig in de tent, waardoor MPM Seaside Affair kan terugkijken op een in alle opzichten zeer geslaagde dag met veel gezelligheid en goede resultaten.

  Op 23 juni staat de wedstrijd in Oudenhoorn alweer op het programma, waarbij MPM Seaside Affair alleen in de Modified klasse hoeft aan te treden.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward