MPM Seaside Affair runner-up in Oudenhoorn
Zaterdag 23 juni 2012
 • Oudenhoorn, 23 juni 2012 - Met een prachtige tweede plaats kreeg het team van MPM Seaside Affair in Oudenhoorn letterlijk loon naar werken. Na een week sleutelen aan de nieuw binnengekomen blowers, moest er op de avond voor de wedstrijd nog een spoedreparatie aan diezelfde blowers worden uitgevoerd, terwijl er na de eerste run in Oudenhoorn opnieuw werk aan de 'blowerwinkel' was. Een tweede plaats in de finale op slechts 2,5 meter van Double Screamin' voelde voor MPM Seaside Affair dan ook als een overwinning.

  De aanloop naar de wedstrijd in Oudenhoorn liep voor het team van MPM Seaside Affair totaal anders dan gehoopt. Op de dinsdag voor de wedstrijd kwamen de nieuwe blowers binnen en omdat op maandag een groot deel van de normale onderhoudswerkzaamheden al was uitgevoerd, kon op dinsdag met twee man al begonnen worden met het plaatsen van de nieuwe blowers. Dat bleek echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, want pas om vrijdagavond acht uur kon de tractor voor het eerst weer worden gestart. Toen de motoren met de nieuwe blowers echter een tijdje hadden gedraaid, bleek dat bij één van de twee blowers de zogenaamde 'snout', de as tussen de blower en de pulley, warm werd. Meteen werd besloten de snouts van beide blowers te demonteren, omdat de vrees bestond dat er iets niet goed gemonteerd was. Al snel werd duidelijk dat de lagers niet goed meer aanvoelden en moest 's avonds om negen uur nog op zoek worden gegaan naar vier nieuwe lagers. In Hoorn bleken deze voorradig en na een snelle rit kon om 23.15 uur worden begonnen met het in elkaar zetten van de snouts en blowers, zodat de volgende ochtend op tijd de motoren weer konden worden gestart. Om 8.30 uur zaterdagmorgen was het team van MPM Seaside Affari alweer paraat in de werkplaats en kon de tractor worden gestart. Alles voelde nu veel beter aan en dus kon er geladen worden en koers gezet richting Oudenhoorn, waar voor MPM Seaside Affair alleen de Modified klasse op het programma stond.

  Modified was als laatste klasse van de avond aan de beurt en daarbij mocht MPM Seaside Affair als vierde combinatie voor de sleepwagen plaatsnemen. De start was niet zo goed, maar desondanks verscheen er een overtuigende Full Pull op het scorebord. Maar één van de blowers vertoonde een ernstige olielekkage, veroorzaakt door het naar buiten komen van de snout. Bij demontage bleek dat de borgveer van zijn plaats was gegaan, waardoor de as niet meer geborgd was en naar buiten kon. Met een snelle actie werd alles weer op z'n plaats gezet en was het team van MPM Seaside Affair klaar voor de Pull Off, waarin zes deelnemers moesten gaan strijden om de eindzege.

  Als eerste was The Judge aan de beurt en zette de zwart/wit geblokte vlag op 87 meter, gevolgd door Whispering Giant die bleef steken bij 81 meter. Als derde mocht MPM Seaside Affair voor de sleepwagen plaatsnemen. Na een goede start pakte de tractor uitstekend op en bleef maar gaan, met ruim 89 meter als resultaat! De ontlading bij de teamleden en fans was groot, want daarmee ging MPM Seaside Affair met ruim twee meter voorsprong op de nummer twee aan de leiding. Met nog drie uiterst sterke deelnemers te gaan, was de spanning om te snijden. Als eerste was Lambada aan de beurt, maar bleef steken op 70 cm van de afstand van MPM Seaside Affair. Een doffe dreun maakte vervolgens bij 82 meter een einde aan de poging van Eager Beaver. Als laatste mocht Double Screamin' aanhaken en wist de afstand van MPM Seaside Affair met 2,5 meter te overtreffen. Voor MPM Seaside Affair was het feest er, zeker gezien de aanloop naar de wedstrijd, niet minder om en met de fraaie tweede plaats mocht het team naast Double Screamin' (1e) en voor Lambada (3e) op het podium plaatsnemen.

  Door deze prachtige prestatie is de strijd in het kampioenschap van de Modified klasse uiterst spannend geworden. MPM Seaside Affair bezet nu de gedeelde vijfde plaats, op slechts twee punten van de nummer drie.

  De komende twee weken gaat het team van MPM Seaside Affair niet alleen de blowers, maar ook de rest van de tractor weer goed nakijken. Op 7 juli wacht in Eext de volgende wedstrijd. Net als in Oudenhoorn staat ook daar voor MPM Seaside Affair alleen de Modified klasse op het programma.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward