MPM siert 'hood scoop' Rijsbergen '55 Bel Air van Henri Joosten
Tuesday 02 December 2008
 • Waddinxveen, 2 december 2008 ­ Een verrassende onthulling maandagavond op de Waddinxveense vestiging van de Rijsbergen Groep. Bij het optrekken van het rolluik bleek daar de volledig in de Rijsbergen kleuren gehulde Pro Modified '55 Chevrolet Bel Air van Henri Joosten te staan. Met ingang van het seizoen 2009 wordt Joosten Racing tevens gesteund door MPM International Oil Company B.V. De bekende MPM-kleuren sieren de 'hood scoop' van de '55 Chevy.
  De Rijsbergen Groep is al vele jaren een vaste afnemer van de MPM producten en verbond enige jaren geleden haar naam aan het dragrace-team van Henri Joosten. Om de samenwerking tussen Joosten Racing en de automaterialengroothandel extra kracht bij te zetten zal de auto volgend seizoen in de frisse huiskleuren van Rijsbergen automaterialen aan de start verschijnen. De onthulling vond plaats tijdens de workshop-avond van de Rijsbergen Groep in Waddinxveen. Na een inleidend woord van teameigenaar en rijder Henri Joosten (Rijsenhout) werd het rolluik omhoog gedraaid en stond daar tot ieders verrassing de volledig in de Rijsbergen kleuren getooide '55 Chevrolet Bel Air. De 'hood scoop' wordt gesierd door het MPM-logo en is gehuld in de bekende racekleuren van MPM. Tijdens de presentatie werd MPM nog speciaal bedankt voor het verzorgen van het design en de bestickering van de Chevy. Gezien de enthousiaste reacties van de ruim 150 aanwezigen zal de auto op de Nederlandse en Europese circuits op veel belangstelling mogen rekenen. In het vooronder van de '55 Chevy huist een 738 cubic inch (12 liter) motor die met lachgasinjectie goed is voor een slordige 1.700 pk! Henri Joosten komt met deze auto uit in de klasse Pro Modified, de snelste dragrace-klasse voor auto's met normaal werkende deuren. De Rijsbergen '55 Chevy Bel Air legt de traditionele dragrace-afstand van 1/4 mijl (402 meter) af in een kleine 6,6 seconden en bereikt in die korte tijd een eindsnelheid van rond de 345 km/u!

  De Rijsbergen Groep is een groothandelsketen in automaterialen, banden, gereedschappen en equipement. De productlijn van MPM behoort al vele jaren tot het vaste assortiment van de Rijsbergen Groep. Naast de reeds langer bestaande vestigingen in Leiderdorp (tevens hoofdkantoor), Alphen, Katwijk, Waddinxveen en Hoofddorp heeft Rijsbergen recentelijk haar werkgebied uitgebreid met de vestigingen Amsterdam, Den Helder, Purmerend, Alkmaar en Hoorn. Daarmee is de Rijsbergen Groep nu ook boven het Noordzeekanaal ruimschoots vertegenwoordigd. Het assortiment bestaat uit meer dan 50.000 verschillende artikelen waardoor Rijsbergen alles in huis heeft op het gebied van automaterialen, accessoires en car-styling. Daarnaast beschikt men over een eigen inbouwstation voor car-hifi, telecom, navigatie en beveiligingssystemen.

  Henri Joosten, die volgend jaar zijn 25-jarig dragrace-jubileum viert, behoort tot Nederlands meest succesvolle dragracers ooit en heeft vele overwinningen en titels op zijn naam staan. Als eerste Nederlander stapte Henri Joosten jaren geleden al over naar de klasse Pro Modified en kwam daarin vanaf het eerste uur uit met een Chevrolet Bel Air. Om de steeds sterker wordende concurrentie het hoofd te kunnen bieden haalde Henri Joosten begin dit jaar de legendarische '55 Chevrolet Bel Air van Charles Carpenter naar Nederland. De auto die in Amerika goed was voor vele overwinningen behield dit jaar nog de oorspronkelijke paars/gele kleurstelling maar gaat dus vanaf nu volledig in de Rijsbergen kleuren door het leven. Voor Joosten Racing begint het seizoen 2009 met Pasen als het team van de partij is bij de Easter Thunderball op Santa Pod. Op diezelfde Engelse baan zal Henri Joosten later in het seizoen ook aan de start verschijnen tijdens de twee voor het FIA Europees Kampioenschap Pro Modified meetellende wedstrijden. Half juli is de Rijsbergen Chevrolet in eigen land te bewonderen bij de voor het Nederlands Kampioenschap meetellende Drachten Internationals in Drachten.

  Naast Rijsbergen en MPM wordt Joosten Racing in 2009 ook weer gesteund door haar overige trouwe sponsors Ton van Dam open haarden (Hoofddorp), Eagle International Freight B.V., Garage Rijsenhout, Stena Line, Axoft en Drukkerij Palteam.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward