Vijfde plaats voor MPM Seaside Affair in Eext
Saturday 07 July 2012
  • Eext, 7 juli 2012 - Na twee podiumplaatsen in de laatste twee wedstrijden moest MPM Seaside Affair zich in Eext tevredenstellen met plaats vijf. Met een Full Pull kwalificeerde MPM Seaside Affair zich weliswaar probleemloos voor de finale, maar daarin verloor de combinatie op het beslissende moment grip en moest daardoor vier concurrenten voor laten gaan. Met komend weekend de belangrijke wedstrijd in Putten op het programma, hoeft het team niet lang te wachten op revanche.

    Bij de 30ste editie van Tractor Pulling Eext stond voor MPM Seaside Affair alleen de Modified klasse op het programma. Niet minder dan tien combinaties bonden in Eext de strijd aan met de sleepwagen. Met nog vier andere concurrenten wist MPM Seaside Affair zich met een Full Pull voor de finale te plaatsen. Rising Star deed dit net niet en moest dus genoegen nemen met plaats zes, gevolgd door Popeye op zeven.

    Lambada opende de Pull Off met een afstand van 84 meter en omdat meteen duidelijk werd dat de kwaliteit van de baan snel achteruit ging, zou het een moeilijke opgave worden om boven deze afstand uit te komen. De Judge beet zich als eerste stuk op de afstand van Lambada en stopte bij 79 meter, gevolgd door Whispering Giant met 80 meter. Als vierde mocht MPM Seaside Affair voor de sleepwagen plaatsnemen. Aangezien de baan bij de start inmiddels erg slecht was geworden, besloot het team op de rechterzijde te gaan staan. Na een onwennige start wist MPM Seaside Affair toch redelijk goed weg te komen en snelheid op te bouwen. Helaas verloor de tractor echter halverwege de run even zijn grip op de baan waardoor de voorkant terugviel en kostbare meters verloren gingen. De afstand bleef daarmee steken op 78 meter, ondanks het gripverlies slechts een fractie minder dan de concurrentie en dus een indicatie dat er veel meer ingezeten had. Als laatste kwam vervolgens nog Double Screamin' op de baan en pakte met 87 meter opnieuw de overwinning. Ondanks het beperkte verschil met de podiumposities moest MPM Seaside Affair daarmee genoegen nemen met plaats vijf.

    Komend weekend staat voor MPM Seaside Affair alweer de volgende wedstrijd op het programma. In Putten aan het 'Strand Nulde' komt MPM Seaside Affair in actie in de klassen Modified- en Unlimited.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward