MPM Seaside Affair vaste podiumklant in Putten
Zaterdag 14 juli 2012
 • Putten, 14 juli 2012 - MPM Seaside Affair voelde zich in Putten in alle opzichten als een vis in het water. Onder uiterst natte omstandigheden eindigde MPM Seaside Affair zowel in de Modified als in de Unlimited klasse op een prachtige runner-up positie en mocht daarmee tijdens deze prestigieuze wedstrijd tot twee keer toe op het podium plaatsnemen.

  Met zoveel regen in de aanloop naar Putten was het lang onzeker of de wedstrijd wel door zou gaan. Gelukkig was dat wel het geval en kon MPM Seaside Affair op zaterdagmiddag zijn tenten opslaan in de Gelderse plaats. De eerste verrassing was al voor de wedstrijd binnen, toen de teamleden door de mannen van Admiraal in het zonnetje werden gezet voor alle hulp in de afgelopen jaren, voor het team van MPM Seaside Affair een niet meer dan vanzelfsprekend iets.

  Als eerste waren de Modifieds in Putten aan de beurt, maar door de regen moest de start van de klasse worden uitgesteld tot 17.00 uur. MPM Seaside Affair mocht als voorlaatste voor de sleepwagen aanhaken waarna een run volgde waarbij behoorlijk geremd moest worden om de machine enigszins in het rechte spoor te houden. Bij 95 meter moest er zelfs volledig van het gas worden gegaan om de combinatie binnen de lijnen te houden. Even daarvoor was favoriet Lambada op ongeveer dezelfde plaats buiten de baan geraakt, met diskwalificatie als gevolg. Met de afstand van 95 meter eiste MPM Seaside Affair echter wel de tweede plaats voor zich op, een bijzonder mooie klassering in dit sterke veld. In het kampioenschap wordt het nu bijzonder spannend want Lambada gaat aan de leiding met 84 punten, gevolgd door MPM Seaside Affair met 83 punten. The Judge staat op 82 en Whispering Giant op 81 punten!

  Na een regenonderbreking was het tijd voor de Unlimited klasse. Willem Dingerink opende de dans met een afstand van in de 99 meter. Meteen daarna was het de beurt aan MPM Seaside Affair en ondanks een relatief lage snelheid kwam de combinatie tot 90.97 meter. Als eerste beet Whispering Giant zich stuk op deze afstand en bleef op ongeveer 88 meter steken. Nog spannender werd het bij Simply Irresistible die tot 90.72 meter kwam en dus ook MPM Seaside Affair niet kon kloppen. Nadat vervolgens ook Rising Star en Double D het niet redden, was de tweede plaats voor MPM Seaside Affair zeker. Met zowel een tweede plaats in de Modified als Unlimited klasse voor MPM Seaside Affair dus een uitstekend resultaat in Putten.

  Komend weekend staat alweer de volgende wedstrijd op de kalender. Dan moet MPM Seaside Affair aantreden in Cadzand waar de Unlimited klasse op het programma staat.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward