Winst voor MPM Seaside Affair in zonnig Cadzand
Saturday 21 July 2012
  • Cadzand, 21 juli 2012 - De eerste zonnige wedstrijd van dit seizoen is ook voor MPM Seaside Affair in alle opzichten een stralende dag geworden. Na een Full Pull in de voorronde liet MPM Seaside Affair in Cadzand in de finale met een afstand van 83,80 meter de voltallige concurrentie in het stof bijten en boekte daarmee zijn eerste overwinning van het seizoen en de eerste zege in de Unlimited klasse. Door deze winst is MPM Seaside Affair opgerukt naar de tweede plaats in het kampioenschap en staat met nog één wedstrijd te gaan slechts vijf punten achter op leider Lambada.

    Na verschillende 'herfstachtige' wedstrijden, zaterdag in Cadzand eindelijk volop zon. Voor MPM Seaside Affair stond alleen de Unlimited klasse op het programma. Na een overtuigende Full Pull van Simply Irresistible lukte het Double D niet om de 100 meter vol te maken. Als derde mocht MPM Seaside Affair voor de sleepwagen plaatsnemen en na een voorzichtige start werd het gas gedoseerd doorgedrukt met een mooie Full Pull als fraai resultaat. Omdat alle na MPM Seaside Affair rijdende combinaties ook de 100-meterlijn wisten te passeren, een sterk deelnemersveld voor de allesbeslissende finale.

    Al eerder was duidelijk geworden dat het vermogen in Cadzand goed op de baan gebracht kon worden, maar toen bij Simply Irresistible in de finale na 40 meter de achteras sneuvelde, nam bij alle nog wachtende combinaties de spanning toe. Het team van MPM Seaside Affair besloot de finalerun net zo aan te pakken als in de voorronde en in een degelijke run werd de sleepwagen neergezet bij 83,80 meter. Vervolgens was het de beurt aan Lambada, de leider in de tussenstand van het kampioenschap. In een zeer sterke run leek de combinatie richting de leidersvlag te gaan, totdat vijf meter voor dat punt ook bij Lambada de achteras het begaf. Erg spijtig ook voor dit team, want de mannen van MPM Seaside Affair weten uit eigen ondervinding wat er voor komt kijken om alles op zo korte termijn weer gerepareerd te krijgen. Na Lambada kwamen er alleen nog combinaties met turbinemotoren, maar ook die beten zich stuk op de afstand van MPM Seaside Affair. Daarmee was de eerste overwinning van het seizoen voor MPM Seaside Affair en de eerste zege in de Unlimited klasse definitief een feit. De opgaande lijn van de afgelopen weken beleefde daarmee een voorlopig hoogtepunt.

    Door deze overwinning is MPM Seaside Affair in de Unlimited klasse opgeklommen naar de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap, op slechts vijf punten van leider Lambada. Met nog één wedstrijd in deze klasse te gaan (Bakel) zal MPM Seaside Affair er alles aan doen om deze fraaie klassering minimaal vast te houden. Voor het echter zover is staat op 4 augustus eerst nog de wedstrijd in Lochem op de kalender. Voor MPM Seaside Affair wacht daar alleen een optreden in de Modified klasse.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward