MPM Seaside Affair runner-up in Lochem
Saturday 04 August 2012
 • Lochem, 4 augustus 2012 - MPM Seaside Affair heeft in Lochem met een runner-up positie de reeks topklasseringen van de laatste weken een prachtig vervolg kunnen geven. Na een Full Pull in de eerste ronde volgde in de Pull Off een afstand van 91 meter waarmee MPM Seaside Affair alleen Lambada voor zich hoefde te dulden.

  In Lochem stond voor MPM Seaside Affair alleen de Modified klasse op de kalender waarbij de klasse als hoofdnummer als laatste in het programma was opgenomen. Aan MPM Seaside Affair de eer om de proeftrek voor zijn rekening te nemen. Na een op zich goede run kwam de combinatie bij 80 meter tot stilstand, waarop de wedstrijdleiding besloot de sleepwagen lichter te zetten en MPM Seaside Affair dus nog een keer aan de bak moest.

  Whispering Giant was de eerste die een Full Pull op het bord zette, waarna The Judge als gevolg van een kapotte achteras bleef steken bij 98 meter. Ook Eager Beaver haalde door een gebroken blowerbelt de Pull Off niet. Na de Full Pull van Double Screamin' was het de beurt aan MPM Seaside Affair om zijn kunsten te vertonen. Na een goede start kwam de snelheid er weer uitstekend in en werd de sleepwagen door MPM Seaside Affair tot ruim over de 100 meter meegenomen. Omdat vervolgens ook Black Cat en Lambada de 100 meterlijn wisten te bereiken, een Pull Off met vijf deelnemers.

  Whispering Giant opende de Pull Off met een afstand van ruim 87 meter. Hier mocht de concurrentie zich op gaan stukbijten. Double Screamin' deed dit verrassend genoeg ook, want met 84 meter was het voorbij voor deze aanvoerder in de tussenstand van het kampioenschap. Vervolgens was het de beurt aan MPM Seaside Affair. Door het team werd de sleepwagen op de linkerzijde van de baan geplaatst, omdat daar naar het idee van het team de meeste winst te behalen viel. Naar al snel bleek een meer dan terechte keuze want in een weergaloze run over de linkerzijde van de baan werd de leidersvlag ruim vier meter verzet naar 91,92 meter en daarmee nam MPM Seaside Affair de leiding over. De blijdschap binnen het team was groot na deze run. Omdat vervolgens Black Cat bleef steken bij 77 meter, kon alleen Lambada MPM Seaside Affair nog van de overwinning afhouden. In een prachtige run deed Lambada wat van hem verwacht werd en plaatste de sleepwagen twee meter verder dan de door MPM Seaside Affair bereikte afstand. Daarmee ging de winst naar Lambada, met MPM Seaside Affair als fraaie runner-up en Whispering Giant op drie.

  Door deze uitslag loopt Lambada in het kampioenschap weliswaar een paar punten uit op MPM Seaside Affair, maar op zijn beurt heeft MPM Seaside Affair met zijn runner-up positie weer wat ruimte gecreƫerd richting de directe concurrenten Whispering Giant en The Judge. Double Screamin' lijkt op weg naar het kampioenschap, met Lambada op twee en MPM Seaside Affair op plaats drie. Er is echter nog van alles mogelijk want een klein foutje wordt door de concurrentie keihard afgestraft.

  De volgende wedstrijd is op 18 augustus in Meerkerk waar voor MPM Seaside Affair opnieuw alleen de Modified klasse op het programma staat.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward