MPM Seaside Affair in Meerkerk net buiten het podium
Saturday 18 August 2012
  • Meerkerk, 18 augustus 2012 - Met een vierde plaats in de Modified klasse viel MPM Seaside Affair in Meerkerk net buiten het podium. De spanning in de titelstrijd is daardoor met nog één wedstrijd te gaan om te snijden. MPM Seaside Affair staat nu derde, met slechts twee punten achterstand op de nummer twee en één punt voorsprong op de nummer vier!

    De voorlaatste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap werd verreden in Meerkerk en daarbij stond voor MPM Seaside Affair alleen de Modified klasse op het programma. De opening van de klasse kwam voor rekening van Eager Beaver, die er geen gras over liet groeien en meteen een fraaie Full Pull op het scorebord zette. Net als bijna alle andere deelnemers volgde MPM Seaside Affair dit goede voorbeeld en trok de sleepwagen ook over de 100-meterlijn.

    In de Pull Off begon de klasse dus bijna weer met een volledig veld en was het opnieuw Eager Beaver die als eerste de leidersvlag neer mocht zetten en dit met 86,34 meter niet onverdienstelijk deed. Rising Star ging hier met een afstand van 88,19 meter enigszins verrassend overheen, waarna het de beurt was aan Double Screamin'. De kampioen van dit jaar bleek opnieuw niet te stoppen en zette de leidersvlag neer bij 94,71 meter. Vervolgens was het de beurt aan MPM Seaside Affair om zijn kunsten te vertonen. Omdat alle voorgangers aan de rechterzijde van de baan waren gestart, besloot het team de gok te nemen en voor de linkerzijde te kiezen. Na een werkelijk superstart kwam er goed snelheid in de combinatie. Helaas bleek echter aan het eind van de baan de linkerzijde toch minder goed dan de rechterzijde. Desondanks kwam MPM Seaside Affair toch nog tot een afstand van 87,58 meter. Lambada kon geen potten breken en eindigde 8 centimeter achter Eager Beaver op 86,26 meter. Whispering Giant pakte wel het goede spoor en ging door tot 90,07 meter. Black Cat en The Judge kende problemen waardoor ze moesten afhaken. Daarmee ging de winst in Meerkerk naar Double Screamin', gevolgd door Whispering Giant en Rising Star en op vier MPM Seaside Affair.

    Door deze uitslag is de spanning om de podiumplekken in het kampioenschap alleen maar toegenomen. Double Screamin' is weliswaar al kampioen, maar Lambada staat nu tweede met twee punten voorsprong op MPM Seaside Affair, die op zijn beurt weer één punt voorsprong heeft op de Whispering Giant. Bij de laatste wedstrijd in Bakel moet er dus nog een keer goed gepresteerd worden om een podiumplek in het kampioenschap veilig te stellen. Zeer binnenkort wordt ook bekend of MPM Seaside Affair zich heeft gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap dat op 8 en 9 september in het Duitse Fuchtorf wordt verreden.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward