MPM-coureur Pim van Riet op titeljacht bij Equipe Verschuur
Friday 18 January 2008
  • MPM-coureur Pim van Riet maakt dit seizoen de overstap van Bleekemolen Autosport naar Equipe Verschuur. Van Riet eindigde afgelopen seizoen op een tweede plaats in de Dunlop SportMaxx Clio Cup maar heeft nu gekozen voor het team dat afgelopen jaren de titel in de wacht sleepte. "Ik ga al jaren uiterst vriendschappelijk met de familie Bleekemolen om en zal dat ook blijven doen, maar sportief gezien was dit de beste optie", aldus de ambitieuze routinier.
    De afgelopen seizoenen was Van Riet een vaste waarde binnen Bleekemolen Autosport en streed de MPM-coureur voortdurend in de kop van het veld mee. Diverse overwinningen en een tweede plaats in de titelstrijd van 2007 waren het voorlopige hoogtepunt voor de routinier uit Castricum. Het doel, titel in de Dunlop SportMaxx Clio Cup, bleef echter net buiten bereik. "Ik was eigenlijk van plan om net als een paar jaar geleden met een eigen team aan de start te verschijnen. Arjan, mijn monteur van destijds, zou dan weer voor mij moeten gaan sleutelen. Arjan verzorgde vorig jaar de winnende auto van Tim Buijs. Hij heeft echter een contract bij Equipe Verschuur en Frans Verschuur wilde hem niet kwijt, iets wat ik me levendig kan voorstellen want het is een supermonteur en perfectionist. Toen zijn we om tafel gaan zitten en is er uitgekomen dat ik mijn auto onderbreng bij Equipe Verschuur en Arjan mijn vaste monteur wordt. Hij heeft ook een eigen werkplaats en zal daar mijn auto voorbereiden en tussen de races onderhouden. Mijn doel is de titel, zo ambitieus ben ik ook nog wel en om dat te realiseren was dit de beste optie. Ik ga al jaren uiterst vriendschappelijk om met de familie Bleekemolen, waarbij we zelfs samen op vakantie gaan, maar om het in sportief opzicht nog beter te doen heb ik deze keuze moeten maken. Voor het seizoen gaan we met Equipe Verschuur het nodige testwerk verrichten zodat we goed voorbereid aan de start staan. De concurrentie is ook dit jaar weer zeer sterk want Verschuur zet al minimaal acht auto's in en bij Bleekemolen zal dat niet anders zijn. Ik heb een goed gevoel bij de keuze die ik nu gemaakt heb."
    Het jaar mag dan nog maar net begonnen zijn en het seizoen in de Dunlop SportMaxx Clio Cup zelfs nog helemaal niet, toch heeft MPM-coureur Van Riet er al twee races opzitten. In het weekend van 5 en 6 januari kwam Van Riet in actie in de Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort meetellend voor de Dutch Winter Endurance Series. Samen met Robert van den Berg leverde Van Riet een uitstekende prestatie door de winst in de klasse tot 2 liter voor zich op te eisen. Een week later kwam Van Riet in een BMW diesel in actie bij de 24-uur van Dubai. Maar liefst 91 auto┬╣s verschenen daar aan de start. In de training had Van Riet problemen met de remmen terwijl in de kwalificatie de elektronica opspeelde. Vanaf een 72ste startplaats moest Van Riet aan de race beginnen, maar omdat de problemen net voor de wedstrijd waren opgelost, kon de MPM-rijder aan een indrukwekkende opmars beginnen. Ondanks de moeilijke omstandigheden lag Van Riet op een gegeven moment 25ste algemeen en 3de in zijn klasse. Helaas ging er bij de tankstop het nodige mis en was zijn teamgenoot direct daarna bij een aanrijding betrokken. Ondanks dat de equipe daardoor elf ronden verloor wist de BMW na 24 uur racen, waarvan Van Riet er veertien voor zijn rekening nam, toch beslag te leggen op de 4de plaats in de dieselklasse.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward