Winst voor MPM-coureur Pim van Riet tijdens Paasraces op Circuit Park Zandvoort
Tuesday 25 March 2008
 • Zandvoort, 25 maart 2008 ­ MPM-coureur Pim van Riet is het nieuwe autosportseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de door sneeuwbuien geplaagde Paasraces op Circuit Park Zandvoort scoorde de routinier in de hoogaangeschreven Dunlop SportMaxx Clio Cup in de tweede race een overwinning na in de eerste race al als derde te zijn afgevlagd. Met deze scores gaat Van Riet nu ook aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.
  MPM-coureur Pim van Riet is vastbesloten om in 2008 zijn eerste merkenkampioenschap binnen te halen. De routinier, die in 1991 al in de Renault Clio Cup begon, miste vorig jaar op een haar na de titel die uiteindelijk bij Equipe Verschuur-rijder Tim Buijs terecht kwam. Omdat Van Riet niets aan het toeval wilde overlaten, besloot hij zijn auto bij het kampioensteam onder te brengen. Aan de eerste krachtmeting te oordelen heeft de MPM-coureur daar een goede zet mee gedaan. In de kwalificatietraining kwam Van Riet met de tweede tijd al sterk voor de dag. Het nieuwe reglement schrijft echter voor dat de eerste acht van de training in omgekeerde volgorde de eerste race starten. In de tweede race is dan de startopstelling wel weer gelijk aan de trainingsuitslag.
  De eerste race draaide na twaalf minuten uit op een chaos. Sneeuw maakte de baan spekglad en omdat alle auto's op profielloze slicks stonden kwam iedereen tegelijk de pitstraat binnen. Door de drukte bij het team waren er voor Van Riet op dat moment niet genoeg monteurs beschikbaar. Van Riet verloor daardoor zoveel tijd dat hij als 18e de natte baan weer op kwam. Ondanks de gladde weersomstandigheden sneed de MPM-coureur als het bekende warme mes door de boter, om uiteindelijk als vierde (!) over de finishlijn te komen. "Na die pitstop had ik het even moeilijk, ik had zoveel tijd verloren. Maar toen ik eenmaal weer in mijn ritme zat werd het puur genieten. Vooral in de dertiende ronde, toen ik er op die vier kilometer zes inhaalde. Dat was kicken", lachte Van Riet, die nog een plaatsje opschoof omdat winnares Sandra van der Sloot vanwege een onjuiste pitstop een tijdstraf kreeg.
  Ook de tweede race verliep voor Van Riet uitstekend. Dit keer ging de MPM-coureur als tweede de opwarmronde in maar zag tot zijn verbazing hoe de trainingssnelste Sebastiaan Bleekemolen op slicks al in de vangrail gleed voordat de race feitelijk was begonnen. Van Riet nam direct de leiding, op zijn bumper gevolgd door Addie van de Ven. Die wist van geen wijken maar Van Riet reed een foutloze race. Wat Van de Ven ook probeerde, hij kwam er niet langs. Zelfs niet toen het plotseling weer flink begon te sneeuwen en het duo ondanks de moeilijke omstandigheden bumper aan bumper over het circuit bleef rijden. Na afloop stonden twee stralende coureurs de race te becommentariëren. "We hebben er een geweldige show van gemaakt. Dit was fair racen in optima forma. Als je één foutje maakte was je gezien, maar ik heb Addie nergens ook maar een klein kansje gegeven. Het was hard werken, maar de beloning is er dan ook naar", aldus de stralende winnaar. Door zijn derde en eerste plaats deed de MPM-coureur natuurlijk ook uitstekende zaken voor het kampioenschap. Met vier punten voorsprong op nummer twee gaat Van Riet nu aan de leiding.
  De volgende twee wedstrijden in de Dunlop SportMaxx Clio Cup worden verreden tijdens de Pinksterraces op 12 mei eveneens op Circuit Park Zandvoort.

  Uitslag race 1: 1. Ronald Morien, 20 ronden in 46 min. 47"479; 2. Marcel Duits op 0"232; 3. Pim van Riet op 0"775; 4. Sebastiaan Bleekemolen op 7"358.
  Uitslag race 2: 1. Pim van Riet, 12 ronden in 26 min. 00"904; 2. Addie van de Ven op 0"587; 3. Paul Vahstal op 3"056; 4. Ronald Morien op 3"656.
  Stand na 2 races: 1. Pim van Riet 37; 2. Ronald Morien 33; 3. Paul Vahstal 23; 4. Sandra van der Sloot 20.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward