MPM-rijders in eigen land te bewonderen
Tuesday 16 June 2009
 • Delft, 16 juni 2009 - Komend weekend gaat met de Drachten Nationals het Nederlands dragrace-seizoen 2009 op spectaculaire wijze van start. Ruim 220 deelnemers en teams uit vele Europese landen hebben zich aangemeld waardoor in alle klassen de velden meer dan uitstekend zijn gevuld. Onder hen ook MPM-rijders Robert Koper en Martijn de Haas die voor het eerst dit jaar in eigen land te bewonderen zijn en ongetwijfeld weer een hoofdrol voor zich zullen opeisen.

  Martijn de Haas maakte een kleine drie weken geleden zijn debuut met de MPM Harley. Hoewel de motor maar net op tijd klaar was wist de meervoudig Nederlands kampioen in de klasse Funny Bike bij zijn eerste run meteen een snelle tijd op de klokken te brengen. In Drachten komt De Haas aan de start in de “Battle of the Nitro Bikes’, een wedstrijdserie waarin Super Twin Bikes en Top Fuel Bikes het tegen elkaar moeten opnemen. Hoewel het MPM-team vooral ervaring met de nieuwe motor wil opdoen zal het niemand verbazen als De Haas opnieuw voor verrassingen gaat zorgen. De MPM-coureur heeft in Drachten vooral concurrentie te duchten van RenĂ© van den Berg met zijn Top Fuel Bike, Roel Koedam met de Zodiac Godfather VII machine en Stefan Iwanowitsch.

  De klasse Pro Modified waarin Robert Koper met zijn MPM ’68 Pontiac Firebird uitkomt, rijdt in Drachten demoruns over de 1/8 mijl. Dit zal de man uit Heemskerk er echter niet van weerhouden flink gas te geven en na een bij hem altijd spectaculaire burn out een snelle tijd op het scorebord te toveren. Na de technische tegenslag op de Main Event zal Koper in eigen land maar wat graag het potentieel van de Pontiac willen laten zien. Daarbij kan het team de nodige ervaring opdoen en de afstelling van de auto verder verbeteren voordat wordt koersgezet naar de volgende ronde van het FIA Europees Kampioenschap.

  Naast De Haas en Koper zullen in Drachten nog diverse rijders de MPM-kleuren hooghouden. Zo is Eddy van den Bos kanshebber in de klasse Pro ET, Cas van de Mosselaar in de klasse Super Gas en Arnold Hol bij de Sportsman ET. Dit zijn slechts enkele van de vele in Drachten aanwezige rijders die vertrouwen op MPM-olie en de overbekende MPM Racing sticker op de auto voeren.

  De Drachten Nationals worden gehouden op 19, 20 en 21 juni op de dragstrip van Vliegveld Drachten, aanvang alle dagen om 10.00 uur. Vrijdag en zaterdag worden de kwalificaties verreden terwijl de eliminaties voor zondag op het programma staan. Alle informatie betreffende de Drachten Nationals is ook na te lezen op www.explosion.nl.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward