MPM-rijders aan de start bij Drachten Internationals
Wednesday 08 July 2009
 • Delft, 8 juli 2009 – Met de Drachten Internationals staat Nederland het komend weekend het grootste dragrace-evenement van het jaar te wachten. Maar liefst 235 teams hebben zich aangemeld. Omdat de Drachten Internationals ook bij veel Europese teams hoog op de kalender staat, mag Drachten weer rijders van vele nationaliteiten verwelkomen. Onder de Nederlandse deelnemers ook MPM-rijders Martyn de Haas en Robert Koper. Daarnaast is er echter nog veel meer MPM-blauw op de strip van Drachten te bewonderen.
  Martijn de Haas won tijdens de Drachten Nationals de eerste ronde van de Battle of the Nitro Bikes en zal zijn leidende positie niet alleen willen verdedigen maar zelfs versterken. Afgelopen weekend kwam de MPM-rijder nog in actie in het Finse Alastaro waar de tweede ronde van het UEM Europees Kampioenschap Super Twin werd verreden. Na een lange en vermoeiende terugreis is er dus weinig tijd om de MPM-Harley voor Drachten te prepareren, maar 'De Haas Brothers' kennende zal men toch weer in optimale conditie aan de start staan.


  In de klasse Pro Modified vijf rijders waarvan er maar liefst drie het MPM-logo op de auto voeren. Uiteraard brengt Robert Koper zijn in MPM-kleuren gespoten '68 Pontiac Firebird aan de start. Voor het eerst op eigen bodem is de mede door MPM gesteunde Henri Joosten met zijn Rijsbergen automaterialen Chevrolet Bel Air te bewonderen. Tot slot zien we David Vegter die met zijn nieuwe ’67 Camaro tijdens de Drachten Nationals zo'n goede indruk achterliet. Het Nederlandse drietal krijgt concurrentie van de Zwitsers Rolf Vogel en Marcus Hilt. Aan spektakel dus geen gebrek.
  Ook in andere klassen komen de nodige rijders aan de start die op de één of andere manier met het MPM-blauw verbonden zijn. Zo is Eddy van den Bos opnieuw kanshebber in de klasse Pro ET, Cas van de Mosselaar in de klasse Super Gas, Piet van der Meer in de klasse Super Pro ET en Super Comp en Arnold Hol en Ed de Wit bij de Sportsman ET.

  De Drachten Internationals worden gehouden op 10, 11 en 12 juli op Vliegveld Drachten, De Knobben 100A, 9202 XJ Drachten, aanvang alle dagen om 10.00 uur. Vrijdag en zaterdag worden de kwalificaties verreden terwijl de eliminaties voor zondag op het programma staan. Alle informatie betreffende de Drachten Internationals is ook na te lezen op www.explosion.nl.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward