MPM Seaside Affair in Achterveld opnieuw goed voor het podium
Saturday 02 August 2008
 • Achterveld, 2 augustus 2008 ­ Met een mooie derde plaats in de 3,5 ton vrije klasse was MPM Seaside Affair in Achterveld opnieuw goed voor een podiumklassering. Omdat één van de grootste concurrenten niet scoorde deed MPM Seaside Affair ook voor het kampioenschap goede zaken. In de 4,5 ton vrije klasse eindigde MPM Seaside Affair weliswaar net buiten het podium maar mocht met een vierde plaats ook meer dan tevreden zijn.
  In de 3,5 ton vrije klasse moest MPM Seaside Affair in Achterveld als tweede deelnemer op de baan verschijnen. De proeftrek werd door Super Kasper gedaan. Deze combinatie kwam tot een afstand van 86.97 meter waarna de sleepwagenafstelling niet werd aangepast. Daarna was het de beurt aan MPM Seaside Affair. De machine pakte gelijk goed op en ging ondanks een slechte plek in een mooie rechte lijn over de baan, passeerde probleemloos de honderd meter lijn en plaatste zich daarmee voor de eventuele finale. Die finale kwam er ook omdat naast MPM Seaside Affair ook InterTechno Lambada, Whispering Giant en Delta Lloyd Simply Irresistible een full pull reden. In de finale moest MPM Seaside Affair als eerste de baan op en reed voor de tweede keer die dag een mooie rechte run waarbij de combinatie na 81.68 meter tot stilstand kwam. Deze score bleek uiteindelijk goed voor een fraaie derde plaats, achter winnaar InterTechno Lambada en Whispering Giant.
  Wegens het overschrijden van de krijtlijn werden er in Achterveld in de lichte klasse drie combinaties gediskwalificeerd. Daaronder ook Bandit. Voor dit team waren de gevolgen extra groot omdat door de winst van Lambada ze nagenoeg kansloos zijn geworden voor de eerste plaats in het kampioenschap. Met nog drie wedstrijden te gaan en 45 punten voorsprong kan de titel Lambada bijna niet meer ontgaan. Door de diskwalificatie van Bandit is MPM Seaside Affair deze combinatie in de tussenstand tot op 9 punten genaderd. Op 6 punten volgt Whispering Giant. Met nog drie wedstrijden te gaan belooft het dus een spannende ontknoping te worden.
  Voor aanvang van de 4,5 ton vrije klasse werd duidelijk dat er regen op komst was. De sleepwagen werd daarom gelijk op een finaleafstelling gezet waarbij alle deelnemers maar één keer in actie zouden komen. Hierbij wordt dan gereden met een floating finish, wat inhoud dat de afstandsmeting na de honderd meter lijn gewoon doorloopt. Net als in de lichte klasse ging InterTechno Lambada met de overwinning aan de haal. Als enige deelnemer wist deze combinatie met 104.65 meter de honderd meter lijn te passeren. MPM Seaside Affair was goed voor 95.51 meter en eiste daarmee de vierde plaats voor zich op. Na de mindere uitslagen in de zware klasse van de afgelopen twee wedstrijden was de run in Achterveld een mooie opsteker. Alles werkte goed en in een opnieuw strakke run ging MPM Seaside Affair over de baan, waarbij de combinatie slechts 35 centimeter te kort kwam om de derde plaats voor zich op te eisen. De weersvoorspellingen kwamen uit want tijdens de laatste twee runs vielen de eerste druppels en na de laatste run van Green Spirit begon het echt te regenen.
  Voor MPM Seaside Affair een dag met mooie runs, goede uitslagen en geen schade. De volgende wedstrijd is alweer op zaterdag 9 augustus in Lochem, aanvang om 16.00 uur.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward