Beker voor MPM Seaside Affair in Eext
Saturday 04 July 2015
  • Eext, 4 juli 2015 - Met een derde plaats in de Unlimited klasse heeft MPM Seaside Affair in Eext toch nog een beker in de wacht gesleept. De onder extreem warme omstandigheden verreden wedstrijd was voor MPM Seaside Affair teleurstellend begonnen, nadat de combinatie in de Modified klasse de run buiten de baan beëindigde en daarmee in de titelstrijd kostbare punten verloren zag gaan.

    Het lijkt er gezien de resultaten in de afgelopen jaren op, dat MPM Seaside Affair en de Modified klasse in Eext elkaar niet goed liggen. In verband met de enorme hitte werd er in goed overleg tussen de organisatie in Eext en de NTTO besloten om alle deelnemers maar één keer te laten rijden. Dit hield dus in dat de sleepwagen meteen strak afgesteld zou worden. Bij het opstarten van de motoren voor de run in de Modified klasse ging het al niet goed en de run zelf liet ook nogal wat te wensen over. Bij 80 meter eindigde MPM Seaside Affair zelfs buiten de baan, iets wat de afgelopen jaren niet meer was voorgekomen. Een behoorlijke teleurstelling voor het team. Uiteindelijk ging Whispering Giant met de winst aan de haal, Lambada werd tweede en Double Screamin' mocht de beker voor de derde plaats in ontvangst nemen. Daarmee gingen voor MPM Seaside Affair in de strijd om de titel kostbare punten verloren. Het team zal in de komende wedstrijden alles op alles moeten zetten om weer mee te kunnen gaan doen in de strijd om de nummer één positie.

    In Eext stond ook de Unlimited klasse op het programma en dus werd de tractor niet alleen nagekeken, maar werd ook de vijfde motor bijgeplaatst. MPM Seaside Affair mocht als derde deelnemer voor de sleepwagen plaatsnemen. Het leek er echter op dat de baan in de loop van de dag steeds slechter was geworden, want de deelnemers kwamen steeds moeilijker van hun plek. Door de teamleden werd dan ook nauwkeurig gekeken wat de beste startplek zou zijn, links, rechts of juist in het midden. Ook MPM Seaside Affair kwam in eerste instantie maar matig weg, maar eenmaal op gang, pakte de tractor goed op en werd er toch een tevredenstellende 95,63 meter op het scorebord gezet. Green Spirit wist beter van de startplek te komen en zette een afstand van 96,09 meter neer. Daarna wist alleen Rising Star nog vriend en vijand te verrassen door pas bij 96,85 meter tot stilstand te komen. Whispering Giant, Simply Irresistible en Lambada beten zich door verschillende omstandigheden stuk op de afstand van MPM Seaside Affair, waardoor het team toch nog de beker behorende bij de derde plaats in ontvangst mocht nemen.

    Momenteel staat de tractor alweer klaar voor de Beachpull in Putten. MPM Seaside Affair komt daar op vrijdagavond 10 juli in de Unlimited klasse in actie. Op zaterdag 11 juli is het de beurt aan de Modified klasse. Als al het materieel er dan nog goed bijstaat, is het de bedoeling dat MPM Seaside Affair op zaterdagavond nog een demo rijdt in de Euro Cup Heavy Modifieds.
    Tekst: Remco Scheelings, foto's: Tim van der Linde (www.snapshot-moments.de.tl)
movingthingsforward