Bougiekabel houdt MPM Seaside Affair in Loerbeek van het podium
Saturday 28 May 2016
 • Loerbeek, 28 mei 2016 – MPM Seaside Affair is bij de wedstrijd in Loerbeek in de Unlimited klasse op de vierde plaats geëindigd. Gezien het feit dat de combinatie met één motor minder moest starten, een resultaat waar het team tevreden mee kon zijn.

  Er lag dit jaar een uitzonderlijk goede baan in Loerbeek, daardoor de sleepwagen zoveel grip had, dat de bemanning met afstellingen te maken kreeg die men nog niet eerder had gezien. Gevolg was wel dat er in een aantal klassen geen Pull Off gereden hoefde te worden en de organisatie ruim voor liep op het geplande tijdschema.

  Voor MPM Seaside Affair stond in Loerbeek alleen de Unlimited klasse op het programma. Bij het warmdraaien merkte het team dat de vijfde motor niet goed liep en deze klonk alsof er iets mis was met de ontsteking. In eerste instantie dacht het team dat het probleem in de bobinekabel gezocht moest worden, maar dat bleek niet het geval. Vervolgens werden de bobine en pointbox van de ontsteking vervangen, maar helaas bracht dat ook geen verbetering. Omdat de starttijd naderde, werd besloten met een motor minder te rijden. De kans op eremetaal was daarmee natuurlijk verkeken, maar aangezien er dit jaar één schrapresultaat is ingevoerd, hoefde het geen grote gevolgen voor de puntenstand te hebben. Tegen alle verwachtingen in wist MPM Seaside Affair met een motor minder toch een knappe run te realiseren en eindigde met slechts vijf meter achterstand op de nummer drie, op een vierde plaats. De winst ging naar Rising Star waardoor er na drie wedstrijden al drie verschillende winnaars zijn.

  Terug bij de vrachtwagen werd er nieuwsgierig door de teamleden naar de oorzaak gezocht van het niet functioneren van de motor. Die werd al snel gevonden. Het bleek dat er bij het onderhoud twee bougiekabels verwisseld waren, een erg kostbare fout met hopelijk geen verstrekkende gevolgen. Er heerste daarmee een dubbel gevoel bij de teamleden. Aan de ene kant had dit eigenlijk niet mogen gebeuren, maar aan de andere kant was er ook de opluchting dat het niets zorgwekkends was.

  Bij de volgende wedstrijd in Oudenhoorn staat voor MPM Seaside Affair alleen de Modified klasse op het programma. Aangezien de nieuwe Hemi binnen is, zal MPM Seaside Affair daar vermoedelijk ook met deze motor aan de start verschijnen.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward