Derde plaats voor MPM Dr. Power stage V in Oudenhoorn
Zaterdag 22 juni 2013
  • Oudenhoorn, 22 juni 2013 - MPM Dr. Power stage V heeft in Oudenhoorn met een prachtige derde plaats de stijgende lijn van Made verder doorgetrokken. Als vierde wist MPM Dr. Power stage V tot de finale door te dringen, om daarin vervolgens nog een plaatsje te winnen. Na de vierde plaats in Made voelde de podiumpositie voor het team als de perfecte beloning na een week hard werken om de BMW/Ford-combinatie weer wedstrijdklaar te krijgen.

    Mede door de schade in Made, die voor MPM Dr. Power stage V niet alleen een mooie vierde plaats, maar ook een voortijdig einde van de wedstrijd betekende, was de spanning bij het team voor aanvang van de wedstrijd in Oudenhoorn om te snijden. Sledge Hammer mocht het spits afbijten en zette op de door de regen wat vochtig geworden baan in zijn eigen achtertuin een mooie afstand van 103,64 meter neer. Direct daarop was het de beurt aan MPM Dr. Power stage V om voor de sleepwagen plaats te nemen en met de 100,26 meter die daarbij uit de bus kwam rollen was het team diktevreden. Vervolgens begon het lange wachten op wat de concurrentie zou gaan doen. Het bleef tot het eind spannend, maar met een vierde positie stond MPM Dr. Power stage V in de finale en dit voelde al als een overwinning.

    In de finale was opnieuw Sledge Hammer als eerste aan de beurt en die combinatie kwam tot 102,63 meter. Vervolgens mocht MPM Dr. Power stage V het strijdtoneel betreden en nam de spanning bij de teamleden nog verder toe. Bij het sein van de groene vlag werd het gas langzaam opengedraaid en kwam er een mooie afstand van 100,08 meter op het scorebord. Nog steeds was een podiumplek binnen bereik, maar daarvoor was het eerst wachten op wat de concurrentie zou gaan doen. Predator kwam echter buiten de lijnen en daarmee was een podiumplek verzekerd. In de laatste finalerun was het Screaming Bobcat die tot 100,36 meter wist te komen, weliswaar slechts 28 cm meer dan MPM Dr. Power stage V, maar toch voldoende om de tweede plaats over te nemen. Een derde plaats was voor MPM Dr. Power stage V echter ook een geweldig resultaat bij deze prachtige wedstrijd. Na de prijsuitreiking was de sfeer bij het team dan ook opperbest en met een meer dan tevreden gevoeld keerde MPM Dr. Power stage V huiswaarts.
    Tekst: Remco Scheelings, foto's: Pullingteam Admiraal
movingthingsforward