Derde plaats voor MPM Seaside Affair in Montfoort
Saturday 09 August 2014
 • Montfoort, 9 augustus 2014 – MPM Seaside Affair heeft bij de wedstrijd in Montfoort in de Modified klasse beslag weten te leggen op een keurige derde plaats. Door als eerste combinatie de 100-metergrens te passeren, plaatste MPM Seaside Affair zich voor de Pull Off. In deze finale verliep de run echter net iets minder dan gehoopt, waardoor een overwinning er niet in zat. Met een podiumklassering mocht het team in dit grote en sterke deelnemersveld echter toch tevreden zijn.

  Double D opende in Montfoort de Modified klasse en bracht het tot 89 meter, voldoende reden voor de wedstrijdleiding om de sleepwagen lichter af te stellen. The Judge bleef vervolgens steken op 97,10 meter en daarmee was duidelijk dat het moeilijk ging worden om de 100-meterlijn te passeren. Eager Beaver kwam daarna tot 99,68 meter, terwijl Black Cat bij 96,69 meter door de sleepwagen tot staan werd gebracht. Rising Star deed het met 97,96 meter ook goed, maar nog altijd was de 100-meterlijn niet gepasseerd.

  Als volgende combinatie mocht MPM Seaside Affair voor de sleepwagen plaatsnemen. Voorzichtig werd de start afgetast, maar daarna al snel het gas flink doorgedrukt. Bij de start moest de snelheid worden opgebouwd, die aan het eind nodig zou zijn om over de 100 meter te komen. Tot grote opluchting van het team lukte dit ook en met 102,86 meter was MPM Seaside Affair de eerste combinatie die de 100 meter wist te passeren. Lambada was de tweede en overtrof zelfs de afstand van MPM Seaside Affair met een halve meter. Double D schopte het vervolgens tot 99,39 meter, terwijl Whispering Giant niet verder kwam dan een voor hen teleurstellende 96,21 meter. Double Screamin’ was de derde combinatie die zich plaatste voor de Pull Off en lijkt daarmee rechtstreeks op weg naar het kampioenschap. Super Kasper bleef steken op een tiende plaats en Burning Madness maakte de klasse als elfde compleet.

  In Montfoort dus een Pull Off met drie deelnemers waarbij MPM Seaside Affair de rij mocht openen. Het team koos ervoor om net als vorig jaar helemaal op de linkerzijde van de baan te starten en ook zoveel mogelijk aan die zijde te blijven rijden. Dit bleek echter niet het juiste spoor te zijn en uiteindelijk resulteerde dit voor MPM Seaside Affair dan ook in een derde plaats achter Double Screamin’ en winnaar Lambada.

  Met negen deelnemers binnen een afstand van zeven meter en slechts drie combinaties die de 100-meterlijn wisten de passeren, had de bemanning van de sleepwagen de condities in Montfoort uitstekend ingeschat. De volgende wedstrijd staat op de kalender voor 23 augustus, dan komt MPM Seaside Affair in actie in Alphen (Noord-Brabant).
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward