Dubbel podium in Putten voor MPM Seaside Affair
Zaterdag 12 juli 2014
  • Putten, 12 juli 2014 – MPM Seaside Affair heeft met een tweede en derde plaats tijdens de traditionele Beachpull Putten uitstekend gescoord. In de Modified klasse hoefde MPM Seaside Affair met het minimale verschil van zeven centimeter slechts één combinatie voor te laten gaan. Even later was het weer raak en mocht het team met een derde plaats in de Unlimited klasse voor de tweede keer op het podium plaatsnemen.

    De Beachpull Putten is een niet meer weg te denken evenement op de Nederlandse Pulling kalender. Op zaterdag 12 juli was het weer tijd voor deze traditionele wedstrijd. Als eerste was ’s middags de Modified klasse aan de beurt waarbij MPM Seaside Affair als achtste deelnemer voor de sleepwagen mocht aanhaken. Alle voorgangers hadden de grootste problemen om de 100-meterlijn te passeren en uiteindelijk slaagde alleen Lambada erin om met 103,52 meter voorbij deze afstand te komen. De run van MPM Seaside Affair pakte echter redelijk goed uit en uiteindelijk lukte het de combinatie om de sleepwagen zeven centimeter voorbij de afstand van Lambada neer te zetten. Ook Double Screamin’ en Black Cat wisten voorbij de 100 meter te komen en zo stonden deze twee tractoren samen met MPM Seaside Affair en Lambada in de Pull Off.

    Lambada mocht de Pull Off openen en zette een afstand neer van 100 meter. Als tweede was MPM Seaside Affair aan de beurt en nadat er enkele aanpassingen aan de afstelling van de tractor waren gedaan, pakte de combinatie goed op en werd de sleepwagen neergezet op 103,19 meter. Black Cat moest in de Pull Off verstek laten gaan en dus kon alleen Double Screamin’ MPM Seaside Affair nog van de overwinning afhouden. En dat gebeurde ook, want Double Screamin’ kwam zeven centimeter later tot stilstand en kaapte zo met een minimaal verschil de overwinning voor de neus van MPM Seaside Affair weg. Van enige teleurstelling was echter geen sprake want na enkele mindere resultaten in de Modified klasse mengde MPM Seaside Affair zich met de tweede plaats weer volop in de strijd om de podium-klasseringen.

    ‘s Avonds stond voor MPM Seaside Affair de Unlimited klasse op het programma. In deze klasse bleken er echter behoorlijk wat problemen te zijn met de baanomstandigheden. Diverse deelnemers hadden last van het feit dat hun machines begonnen te springen en dus was het voor MPM Seaside Affair oppassen geblazen. Het team besloot dan ook op de rechterzijde van de baan te starten. De tractor pakte goed op, maar begon rond de 40 meter toch eventjes te springen. De gashendel werd opengehouden waardoor er met 99 meter toch een respectabele afstand op het scorebord verscheen. Uiteindelijk wisten alleen Whispering Giant en Lambada beter met de omstandigheden om te gaan waardoor Lambada de winst greep en MPM Seaside Affair achter Whispering Giant een fraaie derde plaats in de wacht sleepte. Daarmee stond MPM Seaside Affair in Putten voor de tweede keer op een dag op het podium.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward