Finaleplaats voor MPM Dr. Power stage V in Made
Zaterdag 15 juni 2013
  • Made 15 juni 2013 - MPM Dr. Power stage V heeft tijdens de belangrijke wedstrijd in Made een prachtige finaleplaats gescoord. Helaas sloeg in de eindstrijd het pechduiveltje toe en kon MPM Dr. Power stage V deze fraaie prestatie niet met een podiumpositie bekronen. Een vierde plaats werd echter door de vele aanwezige relaties van hoofdsponsor MPM International Oil Company op waarde geschat en hogelijk gewaardeerd.

    Made is inmiddels traditiegetrouw de plaats waar hoofdsponsor MPM International Oil Company haar relaties uitnodigt om van dichtbij kennis te maken met de teams van MPM Seaside Affair en MPM Dr. Power stage V. De Two Wheel Drive klasse waarin MPM Dr. Power stage V uitkomt, was in Made meteen als eerste aan de beurt. Na een aantal mooie runs was het de beurt aan de blauwe BMW/Ford-combinatie om voor de sleepwagen plaats te nemen. In een strakke run liet MPM Dr. Power stage V een keurige 108,05 meter noteren, goed voor een prachtige derde positie. Alle stukjes leken op hun plaats te vallen en deze klassering voelde zelfs voor de finale al als een overwinning. Helaas sloeg in de finale het pechduiveltje, in de vorm van een kleplifter, toch nog toe. De motor wilde wel starten maar liep erg hoog in toeren en sloeg al snel af. Het team besloot daarop niet te rijden en daarmee moest MPM Dr. Power stage V zich tevreden stellen met een vierde plaats. Een mooie klassering in deze belangrijke wedstrijd, maar toch heerste er bij het team enige teleurstelling omdat er wellicht nog meer in had gezeten.

    In de pits kon wel worden vastgesteld dat het probleem bij cilinder zes zat, maar de oorzaak kon niet zo snel worden achterhaald. In overleg met hoofdsponsor MPM werd daarop besloten om vroegtijdig het wedstrijdterrein te verlaten en zo snel mogelijk in de werkplaats een diagnose te stellen. Terug in Oude-Tonge kon na een aantal uren sleutelen definitief worden vastgesteld dat het de kleplifter was. Om in Oudenhoorn aan de start te kunnen verschijnen moet er dus nog flink gesleuteld gaan worden. Zo zal er een nokkenas gemonteerd worden van de MPM Seaside Affair en komt er een nieuw set kleplifters en aandrijfriem voor de brandstof- en oliepomp. MPM Dr. Power stage V wil hierbij alle MPM-medewerkers en team Seaside Affair hartelijk bedanken voor het organiseren van de geslaagde dag en het begrip voor het voortijdig vertrek. Pullingteam Admiraal heeft erg genoten van het mooie evenement in Made en hoopt dat alle gasten en fans dat ook hebben gedaan. MPM International Oil Company bedankt!
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward