MPM Dr. Power stage V bij Beachpull Putten weer in de punten
Saturday 12 July 2014
  • Putten, 12 juli 2014 – Na twee wedstrijden waarin pech toesloeg, is MPM Dr. Power stage V bij de traditionele Beachpull in Putten weer in de punten geëindigd. Ondanks twee koerscorrecties en het feit dat de balans niet optimaal was, wist de BMW/Ford-combinatie in de Two Wheel Drive klasse een zesde plaats te scoren en sleepte daarmee kostbare punten voor het kampioenschap in de wacht.

    Na de pech in Made werd er door het team achter MPM Dr. Power stage V veel werk verzet. Van het No Limit team werden andere banden overgenomen terwijl ook de velgen werden aangepast en het profiel op maat gesneden. Daarmee was de BMW/Ford-combinatie klaar voor de traditionele Beachpull in Putten.

    Ondanks de hevige regen van vrijdagavond hield de baan zich op zaterdag naar omstandigheden heel redelijk. Geheel vlekkeloos verliep de voorbereiding op de wedstrijd voor MPM Dr. Power stage V niet, want bij het warmdraaien van de motor werd er een lekkage ontdekt. Met vereende krachten werd het euvel verholpen, maar daardoor was er geen tijd meer om naar de verrichtingen van de concurrenten te kijken. Helaas ging de run van MPM Dr. Power stage V niet helemaal zoals gehoopt. Om niet buiten de baan te raken moest er tot tweemaal toe een koerscorrectie worden uitgevoerd, terwijl ook de balans wat te wensen overliet. Maar na twee wedstrijden buiten de lijnen en zonder punten te zijn geëindigd, betekende dit dat er in Putten met een zesde plaats wel weer punten konden worden bijgeschreven. En niet onbelangrijk, de combinatie was ook schadevrij gebleven.

    Het volgende optreden van MPM Dr. Power stage V is op vrijdagavond 25 juli als het team een demo geeft in Harskamp. Op 2 augustus staat in Lochem de volgende wedstrijd voor het kampioenschap op het programma.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward