MPM Dr. Power stage V doet naam eer aan
Saturday 13 June 2015
 • Oudenhoorn, 13 juni 2015 - MPM Dr. Power stage V is bij de thuiswedstrijd in Oudenhoorn op een vijfde plaats geëindigd. Hoewel de afstand tot de winnaar niet eens zo groot was, waren de onderlinge verschillen tussen de topteams zo klein, dat de BMW/Ford-combinatie toch buiten het podium viel. Maar met een vijfde plaats deed MPM Dr. Power stage V zijn naam zo dicht bij huis in ieder geval wel alle eer aan.

  Na de wedstrijd in Didam/Loerbeek had het team van MPM Dr. Power stage V twee weken de tijd om de BMW/Ford te prepareren voor de thuiswedstrijd in Oudenhoorn. Zo bleek de reverser een defect lager te hebben en deze moest dus gerepareerd worden. De motor had genoeg aan een kleine check-up en bleek zich prima gehouden te hebben.

  MPM Dr. Power stage V stond in Oudenhoorn, slechts 35 kilometer van de thuisbasis van het team verwijderd, als derde op de startlijst. Na de proeftrek van Heart 2 Beat werd de sleepwagen zwaarder gezet. Volgende starter was thuisrijder Jan Luijendijk met Sledge Hammer. Met de afstand van 98,51 meter was Luijendijk niet tevreden en besloot de pull over te doen, om vervolgens in zijn officiële poging te blijven steken op 96,31 meter. Ratle and Hum ging erg hoog en kwam daardoor niet verder dan 88,72 meter. Vervolgens was het de beurt aan MPM Dr. Power stage V om te laten zien wat er mogelijk was. Na een vrij moeizame start, waar het zoeken was naar grip, kwam de gang er niet lekker in en stond de BMW/Ford-combinatie stil bij 92 meter.

  Cloud Nine kwam met vers geslepen banden niet verder dan 83,53 meter. Inter-Techno Predator daarentegen kwam pas bij 98,97 meter tot stilstand, uiteindelijk goed voor de eerste plaats. Bij Bad Habit schoot de machine bij de 88 meter uit de versnelling, waardoor de motor even hoog in toeren ging. Heart 2 Beat kwam één centimeter verder dan Sledge Hammer en schopte het daarmee tot een tweede plaats, net voor thuisrijder Jan Luijendijk die derde werd. No Illusion stopte een meter verder dan MPM Dr. Power stage V en eindigde daarmee op een vierde plaats, net voor MPM Dr. Power stage V, die daardoor in de einduitslag als vijfde werd geklasseerd.

  Het team van MPM Dr. Power stage V keek toch tevreden terug op de wedstrijd in Oudenhoorn. Zonder schade of problemen kon worden begonnen aan de voorbereidingen voor de wedstrijd in Made. Tijdens Made`s Powerweekend gaat MPM Dr. Power stage V er samen met MPM en MPM Seaside Affair een mooi feestje van maken. Natuurlijk wil het team daarbij ook vlammen op de baan. Na drie wedstrijden staat MPM Dr. Power stage V met 45 punten op een gedeelde derde plaats in de tussenstand van het Nederlands kampioenschap.
  Tekst: Remco Scheelings, foto's: Pullingteam Admiraal
movingthingsforward