MPM Dr. Power stage V kwalificeert zich met podiumplaats voor EK
Saturday 07 September 2013
 • Bakel, 7 september 2013 - Dubbel succes voor MPM Dr. Power stage V tijdens de laatste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap in Bakel. Met een derde plaats mocht MPM Dr. Power stage V niet alleen voor de zoveelste keer dit seizoen op het podium plaatsnemen, daarnaast verzekerde het team zich van deelname aan het Europees Kampioenschap in het Belgische Zele. Deze eervolle uitnodiging is alleen weggelegd voor de teams die in de top vijf van het Nederlands Kampioenschap eindigen. Voor MPM Dr. Power stage V is het de eerste keer dat deze deelname kan worden afgedwongen.

  Na de fraaie eerste overwinning in Alphen moest er tijdens de laatste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap in Bakel nog serieus gas worden gegeven. Er stond iets op het spel en wel deelname aan het Europees Kampioenschap in het Belgische Zele. Met een vijfde plaats in het tussenklassement was MPM Dr. Power stage V hiervan verzekerd, maar dan moest het team in Bakel wel de als zesde geklasseerde Bad-Habit achter zich zien te houden.

  Na het warmdraaien van de motor moest MPM Dr. Power stage V als elfde combinatie voor de sleepwagen plaatsnemen. Op het sein groen werd nagenoeg gelijk vol vermogen gegeven waardoor er een afstand van 102 meter uit de bus rolde, goed voor een derde positie en dus ruim voldoende voor één van de vier plaatsen in de finale. Hiervoor kwalificeerden zich ook No-Illusion, Sledge Hammer en de Cloude Nine. Dus niet Bad-Habit, waardoor de vijfde plaats in het eindklassement een feit was en de reis naar het EK in België definitief zeker.

  In de finale was MPM Dr. Power stage V als vierde aan de beurt. No-Illusion kwam tot 108 meter, Sledge Hammer tot 106 en Cloude Nine ging buiten de baan met diskwalificatie als gevolg. MPM Dr. Power stage V ging in de finale nog sneller dan in de eerste run naar 'vol gas', wat resulteerde in een afstand van 104,25 meter, goed voor een derde plaats. En daarmee stond MPM Dr. Power stage V dus ook bij de laatste Nederlandse wedstrijd op het podium.

  Pullingteam Admiraal kan tevreden terugkijken op het afgelopen Nederlandse seizoen. Maar uiteraard gaat MPM Dr. Power stage V er nog één keer vol tegenaan om te zien of het team op het Europees Kampioenschap in België ook een podiumplaats kan scoren. Voor het team een geheel nieuwe ervaring op een nog groter podium.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward