MPM Dr. Power stage V maakt wilde meters in Stroe
Zaterdag 25 mei 2013
  • Stroe, 25 mei 2013 - De eerste buitenwedstrijd van het seizoen heeft voor MPM Dr. Power stage V niet het gehoopte resultaat opgeleverd. Tijdens de Megapull Stroe was de blauwe BMW/Ford-combinatie uitstekend onderweg, maar kwam net buiten de baan met diskwalificatie als gevolg. Toch kon het team tevreden terugkijken op deze openingswedstrijd, want niet alleen was de getrokken afstand goed, ook de motor had zich van zijn beste kant laten zien.

    Ondanks het slechte weer in de dagen voor het evenement, was de organisatie erin geslaagd het terrein in Stroe goed begaanbaar te houden en lag ook de baan er netjes bij. Na de Mini Unlimited was het de beurt aan de Two Wheel Drive, de klasse waarin ook MPM Dr. Power stage V uitkomt. In verband met de dreigende regen besloot de wedstrijdleiding om met een zogenaamde floating finish te rijden, waardoor een finale voorkomen kon worden. De meeste Two Wheel Drive-combinaties kwamen dan ook niet verder dan 95 tot 100 meter. Vervolgens was het de beurt aan MPM Dr. Power stage V om zijn geluk te beproeven. Na ongeveer 50 meter begon de BMW/Ford echter te bokken en ging steeds verder naar rechts. Beheerst corrigeren was door het stuiteren praktisch onmogelijk, maar desondanks werd er stevig gas gegeven in de hoop MPM Dr. Power stage V toch binnen de witte baanbelijning te houden. Helaas werd de lijn bij het 95 meterpunt toch overschreden, met diskwalificatie als gevolg.

    Het team kon toch tevreden terugkijken op de eerste buitenwedstrijd van het seizoen, want de getrokken afstand was met 95 meter goed, terwijl ook de motor uitstekend had gepresteerd. Het team van MPM Dr. Power stage V is zich inmiddels druk aan het voorbereiden op de volgende wedstrijd, het Powerweekend in Made, dat voor 15 juni op het programma staat. MPM Dr. Power stage V zal daar samen met MPM Seaside Affair en hoofdsponsor MPM Oil uit Delft weer voor een gezellig feestje zorgen.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward