MPM Dr. Power stage V sluit seizoen goed af
Saturday 15 September 2012
  • Bakel, 15 september 2012 - MPM Dr. Power stage V heeft het seizoen 2012 in Bakel afgesloten met een mooie zesde positie. Na een Full Pull hoefde de BMW/Ford- combinatie in de Pull Off alleen de absolute top van Nederland voor zich te dulden en was daarmee 'best of the rest'. MPM Dr. Power stage V kan terugkijken op een mooie afsluiting van een seizoen met ups en down, waarbij naast hoopgevende resultaten helaas ook vaker schade werd gereden dan het team lief was. Deze winter staat dan ook in het teken van het vinden van meer betrouwbaarheid.

    Bakel was alweer de laatste wedstrijd van het seizoen waarbij de Two Wheel Drive klasse zijn kunsten op zaterdagavond mocht vertonen. De organisatie in Bakel had alles goed voor elkaar, de baan bood prima grip, een ruime opzet en een gezellige sfeer. Nadat eerst de MPM-collega's van MPM Seaside Affair een mooie tweede plaats hadden behaald in de Modified klasse, was het de beurt aan MPM Dr. Power stage V om het strijdtoneel te betreden. Hierbij was het allereerst van belang om te kijken of na de in Montfoort opgelopen schade alles weer goed bleef. De oliedruk was verhoogd en met nieuwe lagers en drijfstangen moest het gaan gebeuren. In het parc-ferme werd rustig warmgedraaid waarna MPM Dr. Power stage V als vierde van start mocht. Na een paar meter rollen, ging het gas vol open en werd door MPM Dr. Power stage V de Full-Pull ruimschoots gehaald. De motor bleef draaien, de oliedruk was goed en geen brokken, dus op naar de finale.

    In de finale reed als eerste de Thunderstruck een mooie afstand van 95,47 meter. Als tweede kon MPM Dr. Power stage V laten zien wat hij waard was op een baan waar power nodig was. Na een iets te felle start gingen voor de tweede keer deze dag de vlinderkleppen vol open en met ruim 8000 toeren sleurde de BMW/Ford-combinatie de sleepwagen naar 90,93 meter. Wel schoot rond de 70 meter een carterontluchting los, waardoor de motor geheel voorzien werd van een mooi laagje MPM-olie. Maar ondanks dit kleine euvel liep de motor goed en ook met de afstand was het team dik tevreden. Vervolgens reed Predator 94,93 meter terwijl Cloude nine, No-illusion, Rattle and Hum en Bad-Habbit de afstand van MPM Dr. Power stage V niet konden benaderen. Daarmee stond MPM Dr. Power stage V dus nog steeds op een keurige derde plaats. Maar de top moest nog komen en zo trok Haert2beat 95,58 meter en Berrie Boer 96,34 meter. Maar als beste in Bakel kwam wederom Nederlands kampioen 2012 Sledge Hammer met 96,82 meter uit de bus. MPM Dr. Power stage V eindigde op een mooie zesde plaats en was daarmee 'best of the rest'. Met een motor die twee keer goed had gedraaid kon het team tevreden terugkijken op een mooie wedstrijd.

    Toch sluit het team dit seizoen met gemengde gevoelens af. Er zijn veel schades gereden waardoor er ook veel aan de motor gesleuteld moest worden. Het team hoopt dan ook komende winter de motor betrouwbaarder te maken, zodat niet na elke wedstrijd weer bij nul moet worden begonnen, maar MPM Dr. Power stage V zich kan focussen op de banen, de balans, de afstelling en uiteindelijk natuurlijk, de winst. In Zwolle, januari 2013 hoopt het team weer aan de start te staan met een betere, sterkere en misschien nog mooiere MPM Dr. Power stage V. Het team wil alle sponsoren en supporters hierbij hartelijk bedanken voor de steun en support. Houd de site in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen bij MPM Dr. Power stage V.
    Tekst: Remco Scheelings, foto's: Zoom It
movingthingsforward