MPM Dr. Power stage V start seizoen met klinkende zege
Saturday 24 May 2014
  • Stroe, 24 mei 2014 - MPM Dr. Power stage V is het buitenseizoen op de best denkbare manier begonnen. In Stroe versloeg de BMW/Ford-combinatie in een ijzersterke run de voltallige concurrentie en schreef zo de openingswedstrijd van het seizoen op zijn naam. MPM Dr. Power stage V was de enige combinatie die de 100-metergrens wist te doorbreken, zodat er voor de overwinning zelfs geen finale verreden hoefde te worden.

    In de week voor de eerste buitenwedstrijd van het seizoen werd door de teamleden nog een hoop werk verzet. Nieuwe onderdelen moesten de duurzaamheid en betrouwbaarheid optimaliseren, waardoor steeds op hetzelfde hoge niveau gepresteerd kan worden. Met dank aan sponsors JD-Repair uit Stellendam, Schadeteam Goeree-Overflakkee en JMC-Signmakers uit Bruinisse kon ook het project start-trekker worden afgerond.

    De Two Wheel Drive klasse was in Stroe pas later op de middag aan de beurt. Na twee proeftreks was het aan MPM Dr. Power stage V om de eerste wedstrijdafstand neer te zetten. Daarbij werd de vlag bij een keurige 102,83 meter neergezet. Vervolgens was het afwachten wat de concurrentie zou gaan doen. Ook nadat er al diverse andere combinaties in de baan waren verschenen, was MPM Dr. Power stage V nog steeds de enige met een afstand boven de 100 meter. Ook in de laatste runs kwam men niet in de buurt en daarmee was de eerste winst van het nieuwe seizoen voor MPM Dr. Power stage V een feit. Omdat geen enkele andere combinatie erin geslaagd was de 100 meter te passeren, hoefde er zelfs geen finale verreden te worden. De mooist denkbare start van het seizoen, MPM Dr. Power stage V in het midden op het podium geflankeerd door Screaming Bobcat en de Sledge Hammer.

    De volgende wedstrijd is in Oudenhoorn en daar zal MPM Dr. Power stage V er alles aan doen om dit succes een mooi vervolg te geven.    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward