MPM Dr. Power stage V start seizoen met podiumpositie
Saturday 25 January 2014
 • Zwolle, 25 januari 2014 - Als een goed begin het halve werk is, dan gaat MPM Dr. Power stage V een mooi jaar tegemoet. Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen, de Indoor Tractor Pulling in de IJsselhallen in Zwolle, plaatste MPM Dr. Power stage V zich in de Two Wheel Drive klasse voor de finale en sleepte daar met een derde plaats meteen de eerste podiumpositie van 2014 in de wacht.

  De Indoor Tractor Pulling in de IJsselhallen in Zwolle vormde voor MPM Dr. Power stage V ook dit jaar weer de aftrap van het nieuwe seizoen. Daaraan was echter een winter voorafgegaan waarin door het team uit Oude-Tonge weer veel werk was verzet. Want in het intensieve seizoen 2013 had het materiaal flink te lijden gehad en dus moest alles goed gecontroleerd en in sommige gevallen zelfs vervangen worden.

  Zo werd de motor weer voorzien van een eigen concept nokkenas, nieuwe klepveren, zuigerveren en zuigers. Eigenlijk wilde het team ook met een nieuwe krukas starten, maar die bleek niet op tijd binnen te zijn. Voor een maximale inlaatdruk werd wel de blower weer vers gestript. Ook was de body toe aan een update. Alle stickers werden verwijderd en door hoofdsponsor MPM International Oil Company werd een nieuw ontwerp gemaakt, dat vervolgens vakkundig geplakt werd bij JMC-signmakers in Bruinisse.

  De Two Wheel Drive klasse was in Zwolle in de avond-sessie als eerste aan de beurt, waarbij Predator de proeftrek had. De definitieve afstelling van de sleepwagen bleek een taaie te zijn, want uiteindelijk werd er geen enkele Full-Pull getrokken. Alleen de beste vier tussen de 80 en 90 meter mochten door naar de finale. MPM Dr. Power stage V was als negende van de tien deelnemers aan de beurt. De run werd goed opgebouwd en na een kleine koerscorrectie stond er een afstand van ruim 83 meter op het scorebord, ruim voldoende voor een plaats in de finale. In de finale moest MPM Dr. Power stage V het opnemen tegen Sledge Hammer, Predator en Bad-Habbit, waarbij de laatste door technische problemen niet aan de start kon komen. Door een losgeschoten gaskabel moest ook MPM Dr. Power stage V nog een kleine reparatie ondergaan, maar was ruim op tijd klaar om zijn plaats in de eindstrijd in te nemen.

  Als eerste was Sledge Hammer aan de beurt en trok de sleepwagen naar ruim 79 meter, gevolgd door Predator met bijna 77 meter. Als laatste mocht MPM Dr. Power stage V voor de sleepwagen plaatsnemen. Bij de start bleek dat de spanning er goed inzat waardoor deze te fel was. Hierdoor kwam er niet veel snelheid in de auto en ook was de balans niet optimaal. Toch resulteerde dit in een mooie afstand van dik in de 74 meter. Daarmee was de eerste podiumplaats van 2014 voor MPM Dr. Power stage V binnen. Een mooier resultaat kon het team zich niet wensen. Na de prijsuitreiking werd de auto nog gecontroleerd en daarbij bleek er een bout losgetrild te zijn die vervolgens de blowerbelt had beschadigd. Gelukkig was deze niet tijdens de run gebroken en was de eerste beker van dit jaar een feit.

  Het team is nu druk doende om MPM Dr. Power stage V klaar te maken voor de European Superpull in het Rotterdamse Ahoy. De nieuwe krukas zal worden gemonteerd en daarnaast wil het team alles nog een keer goed controleren. Doel voor Rotterdam is opnieuw een plaats in de finale.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward