MPM Dr. Power stage V zorgt voor vuurwerk
Saturday 23 May 2015
  • Stroe, 23 mei 2015 - MPM Dr. Power stage V heeft bij de openingswedstrijd van het seizoen in Stroe iets te letterlijk voor vuurwerk gezorgd. Na een prima start begon de motor minder zuiver te klinken, met een flinke vuurbal en een gat in de cilinderkop als eindresultaat. MPM Dr. Power stage V werd met de gereden afstand als zesde geklasseerd.

    Met de eerste wedstrijd van het seizoen ging bij MPM Dr. Power stage V de kop er dus net iets te letterlijk vanaf. De Two Wheel Drive klasse stond als derde op het programma, waarbij gebruik werd gemaakt van de voor MPM Dr. Power stage V onbekende sleepwagen ‘Take it Easy’. Het duurde even voordat de jury tot de juiste afstelling van de sleepwagen was gekomen. Zo kreeg Thunderstruck totaal geen gang in de sleepwagen, vloog CL Coatings No Illusion bijna letterlijk naar het einde en stond Heart 2 Beat rond de 90 meter stil. Na een baanpreparatie mocht Sledge Hammer de nieuwe afstelling proberen en haalde moeizaam de 110 meter. Na alle aanpassingen was dit de afstelling waarmee de competitie verreden ging worden.

    In de herkansing ging Thunderstruck rond de 30 meter kapot en zette Johnny Kraai de sleepwagen met het kleinst mogelijke verschil voorbij de 100 meter. Maar daarmee plaatste hij zich net niet voor de finale, want de CL Coatings No Illusion, Inter-Techno Predator en Bad Habit gingen daar nog weer overheen. Als laatste in de klasse was het aan MPM Dr. Power stage V om voor de sleepwagen plaats te nemen. Een prima start ging vervolgens over in een niet zuiver klinkende motor, wat resulteerde in een flinke vuurbal rond de 99 meter. Het gevolg was een gat in de cilinderkop bij cilinder vier, veroorzaakt door een onwillige ontsteking. Met een normaal lopende motor had MPM Dr. Power stage V zich dus zeker voor de finale kunnen plaatsen. In de finale was het Sledge Hammer die de grootste afstand op het bord zette, gevolgd door Inter-Techno Predator en CL Coating No Illusion. Het Bad Habit team kreeg huiswerk mee, want de run eindigde met veel rook en vermoedelijk een kapotte zuiger.

    Met een matige run behaalde MPM Dr. Power stage V de zesde plaats. Het team gaat nu hard aan de slag om de kop te lassen, zodat aanstaande zaterdag weer van start kan worden gegaan in Didam. Bij inspectie bleek dat het onderblok gelukkig gespaard is gebleven.
    Foto's: Tim van der Linde (www.snapshot-moments.de.tl)
movingthingsforward