MPM-rijders Marc Meihuizen en Martijn de Haas klaar voor Alastaro
Wednesday 02 July 2014
 • Delft, 2 juli 2014 - Komend weekend wordt op Alastaro de tweede ronde verreden van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing en het FIM Europees Kampioenschap Drag Bikes. In de Pro Modified klasse komt MPM-coureur Marc Meihuizen aan de start en reist naar het verre Finland als aanvoerder in de tussenstand van het kampioenschap. Martijn de Haas verdedigt de MPM-kleuren in de Super Twin klasse en wil zijn fraaie optreden van ‘Round 1’ op Santa Pod in Finland een passend vervolg geven.

  De eerste ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing en het FIM Europees Kampioenschap Drag Bikes op het Engelse circuit van Santa Pod Raceway werd geplaagd door uiterst slechte weersomstandigheden. Gevolg was dat er slechts drie geldige kwalificatieruns konden worden afgewerkt en de eliminaties zelfs volledig moesten worden afgelast. Komend weekend staat in Alastaro voor zowel de auto’s als de motoren de tweede ronde van hun prestigieuze titelstrijd op het programma. De Finse baan van Alastaro, die altijd bekend stond om zijn moeilijk te voorspellen grip-omstandigheden, is eerder dit jaar van nieuw asfalt voorzien. De eerste berichten zijn positief, al is het natuurlijk altijd afwachten hoe de baan zich houdt als de krachtigste en snelste auto’s en motoren van Europa hun duizenden pk’s erop loslaten.

  In Engeland had MPM-coureur Marc Meihuizen aan één kwalificatiedag genoeg om te overtuigen en zijn bedoelingen voor dit seizoen duidelijk te maken. In zijn derde run snelde de Nederlander met zijn ’68 Pontiac Firebird naar een tijd van 5,98 seconden en eiste daarmee de eerste kwalificatiepositie in de Pro Modified klasse voor zich op. De regen maakte het voor Meihuizen onmogelijk om zijn fraaie klassering in een goed wedstrijdresultaat om te zetten, maar door zijn eerste kwalificatiepositie gaat de MPM-piloot wel als leider in de tussenstand van het kampioenschap richting Alastaro. En hoe dan ook zal de MPM-piloot met vertrouwen richting Finland afreizen, want vorig jaar wist Meihuizen de Finse wedstrijd op zijn naam te schrijven, zijn eerste overwinning in het FIA Europees Pro Modified kampioenschap. Uiteraard gaat Meihuizen op voor een herhaling van dit huzarenstukje en zal er dus alles aan doen om de Nitro Nationals-troon niet af te hoeven staan.

  De andere MPM Pro Modified-rijder, David Vegter, laat de verre reis naar Finland aan zich voorbij gaan. De wedstrijd was niet in te passen in het drukke werkschema van rijder en team. In plaats daarvan kwam Vegter afgelopen weekend op Santa Pod in actie bij een ronde van het Britse MSA Pro Modified kampioenschap en scoorde daar een uitstekende eerste kwalificatiepositie. Ook nu gooide regen roet in het eten waardoor de MPM-piloot in de eliminaties niet in actie hoefde te komen.

  Bij de motoren begint MPM-rijder Martijn de Haas aan zijn tweede optreden van het seizoen in de Super Twin klasse. Op Santa Pod verraste De Haas vriend en vijand door zijn persoonlijk record met maar liefst 0.3 seconden te verbeteren. Met zijn tijd van 6,78 seconden dook de MPM-rijder voor het eerst onder de 7-secondengrens en plaatste zich als tweede voor de eliminaties. In Finland wil De Haas laten zien dat deze tijd bepaald geen toevalstreffer was om dan vervolgens in de eliminaties belangrijke punten in de titelstrijd te kunnen gaan scoren.

  De kwalificaties staan op Alastaro voor vrijdag 4 en zaterdag 5 juli op het programma terwijl de eliminaties op zondag 6 juli worden afgewerkt.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward