MPM Seaside Affair begint het nieuwe seizoen op het podium
Zaterdag 25 mei 2013
  • Stroe, 25 mei 2013 - MPM Seaside Affair is het seizoen 2013 uitstekend begonnen door bij de eerste wedstrijd in Stroe in de Unlimited klasse een prachtige tweede plaats in de wacht te slepen. In de Modified klasse zaten de baanomstandigheden niet mee en moest de combinatie zich tevreden stellen met een vijfde plaats.

    De Modified klasse stond voor MPM Seaside Affair in Stroe als eerste op het programma en daarbij mocht de combinatie als derde voor de sleepwagen plaatsnemen. Omdat voor MPM Seaside Affair Black Cat aan de linkerzijde van de baan buiten de lijn eindigde, koos het team ervoor om rechts te starten. Inmiddels was ook al duidelijk geworden dat voorbij het 50-meterpunt de rechterkant van de baan bijzonder slecht was. Helaas lukte het MPM Seaside Affair niet om bij dat 50-meterpunt aan de linkerkant van de baan te zitten. Gevolg was dat rijden meer op graven begon te lijken en de snelheid al vlug uit de combinatie was. Desondanks wist MPM Seaside Affair de op dat moment verste afstand op het scorebord te krijgen. Vervolgens waren het echter Rising Star (4e), Lambada (3e), Whispering Giant (2e) en Double Screamin' (1e) die de sleepwagen verder wisten te trekken, waardoor MPM Seaside Affair genoegen moest nemen met een vijfde plaats. Omdat het team wist dat er meer in had gezeten, overheerste de teleurstelling.

    In de Unlimited klasse mocht MPM Seaside Affair als tweede voor de sleepwagen plaatsnemen. Nadat Whispering Giant in de proeftrek een afstand van ruim 119 meter had neergezet, werd de sleepwagen behoorlijk zwaarder afgesteld. Door deze sleepwagen-afstelling in combinatie met de slechte baankwaliteit, kwam MPM Seaside Affair, na ook nog eens een moeizame start, niet verder dan 72 meter. De baan was na deze run omgetoverd in een zandbak, waarop de volgende combinatie, Simply Irresistible, nog meer problemen had bij de start en al bij drie meter stopte. Vervolgens werd de sleepwagen weer lichter gezet en omdat MPM Seaside Affair besloten had om onder deze omstandigheden niet nog een keer te rijden, leek een topklassering een onmogelijke zaak. Ondanks de veel lichtere sleepwagenafstelling bleek echter alleen Whispering Giant tot een grotere afstand te kunnen komen en zo eindigde MPM Seaside Affair toch nog op een onverwachte tweede plaats.

    Bij het uitlezen van de datalogger bleek MPM Seaside Affair tijdens de run in de Unlimited klasse door de slechte baan meer dan de helft van de tijd met een 'groeiend' wiel te hebben gereden. Reden genoeg om de achteras op schade te inspecteren. De nieuwe motor had zich in Stroe goed gehouden en bleek zelfs behoorlijk voorzichtig afgesteld te staan. Het team gaat nu de komende tijd de puntjes op de 'i' te zetten om er op 15 juni in Made, samen met hoofdsponsor MPM en het team van Dr. Power, voor alle sponsors en relaties weer een leuk feest van te maken.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward