MPM Seaside Affair bekroont seizoen met vier keer podium
Saturday 15 September 2012
  • Bakel, 15 september 2012 - MPM Seaside Affair heeft in Bakel het seizoen 2012 met een gouden rand afgesloten. In de Modified klasse pakte MPM Seaside Affair de tweede plaats en veroverde daarmee de derde plaats in het Nederlands kampioenschap. Nog beter ging het in de klasse Unlimited, waar MPM Seaside Affair in het dagklassement opnieuw als runner-up eindigde en zelfs met het vice-kampioenschap naar huis ging. Met deze schitterende prestaties zette MPM Seaside Affair in Bakel de kroon op een prachtig verlopen seizoen waarin de aansluiting met de top weer helemaal is hervonden.

    De Modified klasse was in Bakel 's middags al aan de beurt. Inzet hierbij, de strijd om de tweede en derde plaats in het Nederlands kampioenschap, met als kandidaten Lambada, Whispering Giant en.. MPM Seaside Affair. De eerste trek leverde voor nagenoeg niemand problemen op en dus wisten bijna alle deelnemers de Pull Off te bereiken. Verrassend genoeg lukte dat niet bij Double Screamin', die buiten de baan raakte en dus niet kon meestrijden om het eremetaal. The Judge opende de Pull Off met een sterke run die eindigde bij 85 meter. Als tweede was Whispering Giant aan de beurt, één van de kandidaten voor de plaatsen twee en drie in het kampioenschap. De combinatie wist de sleepwagen mee te nemen naar bijna 81 meter, waarna de andere podiumkandidaat, Lambada, maar liefst 94 meter op het scorebord zette. Als één na laatste bracht Eager Beaver het tot 82 meter, één meter verder dan Whispering Giant. Als laatste was dan MPM Seaside Affair aan de beurt en zorgvuldig werd door de teamleden naar de juiste startpositie gezocht op de moeilijke baan. In een schitterende run kwam MPM Seaside Affair tot maar liefst 88 meter, goed voor een prachtige tweede plaats en als ultieme beloning de derde plaats in het Nederlands kampioenschap. Na jaren van keihard werken had MPM Seaside Affair de aansluiting met de top van het klassement weer hervonden en dus was de ontlading bij de teamleden groot.

    Maar ondanks alle vreugde moest er gewoon weer gewerkt worden, want 's avonds stond de Unlimited klasse op het programma. In theorie was er zelfs nog een mogelijkheid voor MPM Seaside Affair om de titel te behalen, maar dan moest er wel gewonnen worden en mocht Lambada niet hoger eindigen dan op plaats drie. Uiteindelijk wisten naast MPM Seaside Affair ook Whispering Giant, Simply Irresistible en Lambada de Pull Off te bereiken. Whispering Giant beet het spits af met 81 meter, waarna Simply Irresistible dit verbeterde tot 87 meter, waarbij helaas wel weer de achteras sneuvelde. Als derde was MPM Seaside Affair aan de beurt, het moment van de waarheid voor de combinatie. Met een ijzersterke run toverde MPM Seaside Affair een prachtige 93 meter op het scorebord, een afstand die door de vele meegereisde fans reden was om letterlijk 'op de banken' te gaan. Daarmee mocht stiekem ook weer op een wonder worden gehoopt, want als Lambada zou blijven steken op plaats drie, was MPM Seaside Affair de allereerste kampioen van Nederland in deze nieuwe klasse. Maar Wim Dingerink in eigen persoon liet deze droom uiteen spatten, want met zijn Lambada ging hij ruim twee meter over de afstand van MPM Seaside Affair heen. MPM Seaside Affair kon echter met een meer dan opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten, want met de tweede plaats in het dagklassement was ook het vice-kampioenschap in de wacht gesleept.

    Voor MPM Seaside Affair is het seizoen nu voorbij. De komende periode gaat het team overdenken wat er deze winter gedaan moet worden om de aansluiting met de top te behouden, terwijl er ook plannen zijn voor het bouwen van een nieuwe trailer. Hierbij willen de teamleden van MPM Seaside Affair sponsors, fans en alle andere mensen die op wat voor manier dan ook MPM Seaside Affair gesteund hebben, heel hartelijk bedanken voor hun hulp en bijdrage in het succes van 2012.
    Tekst: Remco Scheelings, foto's: pullingpics.de
movingthingsforward