MPM Seaside Affair beloont fans in Made met prachtige tweede plaats
Zaterdag 21 juni 2014
 • Made, 21 juni 2014 – Made is traditioneel de wedstrijd waar MPM Seaside Affair en hoofdsponsor MPM Oil relaties ontvangt en ze trakteert op een feestelijke dag tractor pulling. Na een iets tegenvallende run in de Modified klasse maakte MPM Seaside Affair het feest compleet door in de Unlimited klasse een prachtige tweede plaats voor zich op te eisen.

  De wedstrijd in het Brabantse Made staat in Europa bekend als het grootste tractor pulling evenement van Europa. Alleen daarom al is dit de wedstrijd waar hoofdsponsor MPM International Oil Company samen met de teams van Dr. Power en Seaside Affair een groot feest voor haar relaties en andere sponsors organiseert. Ook dit jaar was het met een opkomst van meer dan duizend genodigden weer een groot succes. Het team achter MPM Seaside Affair wil dan ook iedereen die zijn steentje hieraan heeft bijgedragen hartelijk bedanken.

  Eerst was het in Made de beurt aan de Two Wheel Drive klasse, waarbij MPM Dr. Power stage V helaas tegen een diskwalificatie aanliep. Vervolgens mocht de Modified klasse voor de sleepwagen verschijnen. MPM Seaside Affair was dit keer als laatste deelnemer aan bod. Direct na de moeilijke start was al duidelijk dat het geen goede run zou worden en bij 102 meter stopte de sleepwagen dan ook al. Omdat er in totaal vijf deelnemers aan deze afstand voorbij gingen, was er dit keer voor MPM Seaside Affair geen plaats in de Pull Off weggelegd. Met zoveel fans op de tribune uiteraard een behoorlijke teleurstelling voor het team. De winst in Made ging naar Double Screamin’, voor Lambada en The Judge.

  Vervolgens was het tijd om de tractor goed na te lopen en om te bouwen naar de Unlimited configuratie. In deze klasse had MPM Seaside Affair de proeftrek, waarbij door de wedstrijdleiding werd aangegeven dat door het uitgelopen programma er maar één keer gereden zou worden. Het was dus zaak om het meteen goed te doen. Na een voorzichtige start werd het gas rustig doorgedrukt en haakte de tractor prachtig op. In een rechte lijn werd de aanval geopend op de honderdmeterlijn, met als resultaat dat MPM Seaside Affair pas stilstond bij een afstand van 102,29 meter. Dik tevreden met deze run besloot het team deze afstand te laten staan en af te wachten wie van de concurrenten deze fraaie afstand zou kunnen verbeteren. Uiteindelijk bleek dit alleen Whispering Giant te zijn en daarmee pakte MPM Seaside Affair een prachtige tweede plaats in Made.

  Een mooie reden voor het team om zich bij de feestende fans te voegen. MPM Seaside Affair kijkt daarmee terug op een bijzonder geslaagde dag met alleen maar blije gezichten. Het team hoopt iedereen volgend jaar weer opnieuw te mogen begroeten in Made.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward