MPM Seaside Affair derde in Oudenhoorn
Zaterdag 22 juni 2013
  • Oudenhoorn, 22 juni 2013 - MPM Seaside Affair is in Oudenhoorn in de Modified klasse op een keurige derde plaats geĆ«indigd. Daarmee behaalde de combinatie voor de derde keer op rij een podiumpositie. Toch hield MPM Seaside Affair een dubbel gevoel aan de wedstrijd in Oudenhoorn over, want het team wist dat er meer mogelijk was geweest.

    De Modified klasse waarin MPM Seaside Affair in Oudenhoorn moest aantreden was pas in de avond aan de beurt. In verband met de voortdurende dreiging van regen besloot de wedstrijdleiding met een strakke sleepwagenafstelling te rijden. Whispering Giant was als eerste aan de beurt en deed het met ruim 109 meter zeker niet slecht. Vervolgens mocht Burning Madness de baan op, maar zag de aandrijving al na vijf meter sneuvelen. Bij Double Screamin' werd steeds duidelijker dat de kwaliteit van de baan niet zo goed was als dat die in eerste instantie leek en met een slechte balans wist deze combinatie tot een afstand van 108 meter te komen. Meteen daarna was het de beurt aan MPM Seaside Affair om een afstand neer te zetten. Na het zien van de run van Double Screamin' werd nog snel een wijziging in de gewichtsverdeling van de tractor aangebracht, dit was namelijk de kans om Double Screamin' te verslaan. Voor MPM Seaside Affair was het van het grootste belang om uit het spoor van Double Screamin' te blijven, maar rond de 40 meter moest er een kleine remcorrectie naar links worden geven. Omdat de combinatie echter naar links bleef trekken, moest er hevig worden geremd, waardoor er kostbare meters verloren gingen en de afstand bleef steken op 105 meter. Omdat verschillende concurrenten hun kansen daarna verspeelden, eindigde MPM Seaside Affair toch nog op een derde plaats, achter Double Screamin' en winnaar Whispering Giant.

    Daarmee hield MPM Seaside Affair een dubbel gevoel aan de wedstrijd in Oudenhoorn over. Aan de ene kant tevredenheid over de behaalde derde plaats, maar aan de andere kant overheerste het besef dat de ultieme kans om te profiteren van andermans 'fouten' niet was gegrepen. De volgende wedstrijd staat alweer voor 6 juli op de kalender. In Eext komt MPM Seaside Affair in de Modified- en Unlimited Klasse aan de start. Dubbele kansen dus!
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward