MPM Seaside Affair geremd in Ahoy
Saturday 05 March 2016
 • Rotterdam, 5 maart 2016 - MPM Seaside Affair heeft geen hoofdrol voor zich kunnen opeisen tijdens de European Super Pull in het Rotterdamse Ahoy. Door nog onduidelijk oorzaken lukte het MPM Seaside Affair niet om de sleepwagen ver mee te nemen, waardoor zowel in de klasse Modified als Unlimited genoegen moest worden genomen met een ongebruikelijke vijfde plaats.

  Na een winter met veel werkzaamheden was het zaterdag 5 maart weer tijd voor de jaarlijkse opening van het seizoen, de European Super Pull in Sportpaleis Ahoy. Met twee Amerikaanse tractoren van het Green Streak Pulling Team had de organisatie alles uit de kast gehaald om het publiek weer op een mooie show te trakteren. Voor MPM Seaside Affair stond in Ahoy in de middagsessie de Modified klasse op het programma, terwijl ’s avonds moest worden aangetreden in de Unlimited klasse.

  In de Modified klasse mocht MPM Seaside Affair als derde deelnemer voor de sleepwagen verschijnen. Vooraf was al duidelijk dat de ondergrond bij de start het moeilijk maakte om snelheid in de combinatie te krijgen. MPM Seaside Affair bleef dan ook steken bij een magere 48 meter. De wedstrijdleiding besloot echter de sleepwagen lichter af te stellen, waardoor MPM Seaside Affair een nieuwe poging mocht wagen. Uiteraard werd hier dankbaar gebruik van gemaakt, al besloot het team wel direct dat bij het eventueel halen van de finale niet nog een keer zou worden aangehaakt. Drie pogingen in zo’n korte tijd zou schade aan de nog warme motoren kunnen veroorzaken. De tweede run was weliswaar een stuk beter, maar meer dan een vijfde plaats zat er voor MPM Seaside Affair niet in. Lambada pakte uiteindelijk de overwinning, voor Wicked Screamer en Whispering Giant.

  Lang kon niet worden stilgestaan bij de wat tegenvallende vijfde plaats, want de tractor moest worden klaargemaakt voor de avondsessie, waar de Unlimited klasse op het programma stond. Hoewel Four No Hemi, Double D en Aftermath in het middagprogramma al waren gesneuveld, bleven er nog voldoende sterke tegenstanders over. De overwinning werd daarbij gepakt door Simply Irresistible, voor Lambada en Whispering Giant. Achter Snoopy eindigde MPM Seaside Affair ook hier op de vijfde plaats. Daarmee was Ahoy dit jaar niet ‘the place to be’ voor MPM Seaside Affair.

  De komende acht weken zullen voor MPM Seaside Affair in het teken staan van het klaarmaken van de tractor voor het buitenseizoen. De nieuw bestelde Hemi zal hopelijk op tijd uit Amerika arriveren en zijn plaats vinden op de tractor. Verder zal het team alles nalopen. De eerstvolgende wedstrijd van MPM Seaside Affair is op 24 april in het Duitse Fuchtorf, waar voor het eerst een wedstrijd meetellend voor het Nederland kampioenschap op het programma staat. Het team kijkt er al naar uit!
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward