MPM Seaside Affair in Lochem twee keer net buiten het podium
Saturday 01 August 2015
  • Lochem, 1 augustus 2015 – MPM Seaside Affair is in Lochem in zowel de Modified als de Unlimited klasse met een vierde plaats net buiten het podium gevallen. In de Modified klasse werd met gemak de Pull Off gehaald, maar daarin mislukte de run waardoor de top drie werd gemist. In de Unlimited klasse liep een van de motoren schade op, met als vervelende consequentie dat er in de Pull Off met een motor minder moest worden gereden.

    In de Modified klasse had MPM Seaside Affair eerder dit seizoen bij twee wedstrijden punten laten liggen en dus was het van het grootste belang om in Lochem een podiumplaats te scoren. Daarbij zou het goed uitkomen als de concurrenten steken zou laten vallen. Alleen dan zou MPM Seaside Affair nog een rol van betekenis kunnen gaan spelen in het kampioenschap.

    MPM Seaside Affair mocht als tweede deelnemer op de baan verschijnen en in een knappe run werd de sleepwagen tot voorbij de 110 meter meegenomen. Daarmee was een plaatsje in de Pull Off alvast verzekerd. Double Screamin’ was de eerste ‘topper’ die een steekje liet vallen door rond de 105 meter met de linker achterband de krijtlijn aan te raken, met een diskwalificatie als gevolg. Whispering Giant wist zich tot ieders verbazing niet voor de Pull Off te kwalificeren. En zo stond MPM Seaside Affair met Lambada, The Judge en Double D in de Pull Off. MPM Seaside Affair was als eerste aan de beurt en in een moeilijk lopende run werd een afstand van 87 meter op het scorebord gezet. Hoewel de mindere run in eerste instantie moeilijk te verklaren was, bleek later dat de baan door het langdurig sproeien van de schuiftractor erg glad was geworden. Uiteindelijk ging Lambada met de winst aan de haal, met Double D op plaats twee en The Judge op het laagste plaatsje van het ereschavot. Voor MPM Seaside Affair dus geen podiumpositie en daarmee had het team niet maximaal kunnen profiteren van de ‘fouten’ van de concurrentie.

    Vervolgens was het tijd voor de Unlimited klasse. Helaas sloeg in deze klasse de pechduivel pas echt toe. Rond de 30 meter ontstonden er pluimen op de uitlaten van de motor linksachter, wat een indicatie is dat de brandstof niet verbrand wordt en er een probleem is met de ontsteking. Het gas werd toch opengehouden en evengoed kwam er een afstand verder dan 110 meter op het scorebord. Dus ook in de Unlimited klasse een plaats in de Pull Off. Helaas bleek het echter geen probleem met de ontsteking te zijn, maar had de krukas het tijdens de run begeven en diverse kleppen krom gedrukt. Snel werd er door het team ingespeeld op de omstandigheden om zo toch met vier draaiende motoren aan te haken in de Pull Off. Brutaal werd er van start gegaan en zette MPM Seaside Affair een run neer die lang niet slecht was en uiteindelijk goed bleek voor wederom een vierde plaats.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward