MPM Seaside Affair in Stroe net buiten de prijzen
Zaterdag 24 mei 2014
 • Stroe, 24 mei 2014 - De eerste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap heeft voor MPM Seaside Affair in de Unlimited klasse een vierde plaats opgeleverd. De eerste ronde in de Modified klasse liep in Stroe voor MPM Seaside Affair door een probleem met de blower op een teleurstelling uit. Gelukkig werd de oorzaak op tijd gevonden, waardoor MPM Seaside Affair in de Unlimited klasse zijn ware kracht kon tonen.

  De wedstrijd in Stroe betekende de officiële aftrap van het tractorpulling seizoen en dus waren er de eerste kostbare punten voor het kampioenschap te verdienen. De Modified klasse was als eerste aan de beurt, waarbij MPM Seaside Affair als negende voor de sleepwagen mocht verschijnen. Tot dat moment waren er al drie Full Pulls genoteerd en dus was het zaak om geen fouten te maken en een goede run neer te zetten. Een paar meter na de start ging het echter al mis en sneuvelde de blowerbelt van de rechter achter-motor. Dit was op de open dag ook al gebeurd, maar als een incident beschouwd. Grote vraag was nu wat de oorzaak zou kunnen zijn. Omdat de combinatie binnen de eerste 30 meter stilstond, was er de reglementaire herkansing om na zes deelnemers terug te komen. Het team hoopte dat de oorzaak zou zitten in de opnemer van de ontsteking. Deze werd dan ook snel omgeschakeld op een andere opnemer. Opnieuw werd de tractor voor de sleepwagen geloodst, maar helaas sneuvelde de blowerbelt wederom in de eerste meters. Een grote teleurstelling zo aan het begin van het seizoen, want op deze manier werd meteen al een achterstand op de concurrentie opgelopen.

  Terug bij de trailer werd er met man en macht naar de oorzaak van het sneuvelen van de blowerbelts gezocht. Alle scenario’s werden uitvoerig besproken, maar niets leek de oorzaak duidelijk te maken. Nadat het brandstofsysteem uitvoerig gecontroleerd was, bleven er nog twee mogelijke oorzaken over; een storing in de pointbox-unit van de ontsteking of problemen met de blower. Ondertussen werd besloten de motor maar weer te starten, totdat op het laatste moment collega-puller Gert Dingerink met de hint kwam ‘of de blower-rotors niet verdraaid waren’. Tot grote schaamte van het team bleek dit inderdaad het geval te zijn. Bij het onderhoud na de wedstrijd in Ahoy waren de blowers uit elkaar geweest en was er bij montage de fout gemaakt door de rotors met elkaar te verwisselen. Het team was echter al blij dat de oorzaak gevonden was. Snel werd de blower uit elkaar gehaald en de rotors omgeruild.

  De Unlimited klasse stond gelukkig als laatste klasse op het programma waardoor MPM Seaside Affair toch ruim op tijd klaar was voor de start. Simply Irresistible zette om te beginnen een Full Pull op het scorebord. MPM Seaside Affair, Whispering Giant en Lambada wisten dit kunstje te evenaren, waardoor het evenement kon worden afgesloten met een prachtige Pull Off. Simply Irresistible zette de leidersvlag direct op een behoorlijke afstand en daar mocht de concurrentie zich op gaan stukbijten. Whispering Giant lukte dit als eerste niet, maar ook MPM Seaside Affair kon de twee eerder getrokken afstanden niet verbeteren. Met alleen Lambada nog te gaan, werd het spannend of een podiumplaats er nog in zou zitten. Al snel lieten de mannen van Lambada zien niet aan dit feestje te willen meewerken, waardoor MPM Seaside Affair met een vierde plaats net buiten het podium van de Unlimited klasse viel.

  Na de teleurstelling in de Modified klasse, was het team blij dat de oorzaak van het breken van de blowerbelts gevonden was en er met de vierde plaats in de Unlimited klasse toch nog een net resultaat mee naar huis genomen kon worden.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward