MPM Seaside Affair op podium in Oudenhoorn
Saturday 11 June 2016
  • Oudenhoorn, 11 juni 2016 – MPM Seaside Affair heeft bij de wedstrijden in Oudenhoorn in de Modified klasse beslag weten te leggen op een keurige derde plaats. Omdat enkele belangrijke concurrenten al voor de Pull Off waren uitgeschakeld, deed MPM Seaside Affair in de stand van het kampioenschap goede zaken.

    In Oudenhoorn hoefde MPM Seaside Affair alleen aan te treden in de Modified klasse. Voor het eerst stond de nieuwe Hemi op de tractor. Met ingang van Oudenhoorn rijdt MPM Seaside Affair in de Modified klasse met drie TFX Hemi’s en één Ford, en in de Unlimited klasse met vier TFX Hemi’s en één Ford.

    Op het moment dat MPM Seaside Affair op de baan mocht verschijnen, had nog niemand de 100-meterlijn weten te passeren. Met 104,50 meter leverde dit voor MPM Seaside Affair geen probleem op en dus mocht de combinatie terugkomen voor de Pull Off. Uiterst verrassend waren beide turbine-concurrenten Rising Star en Whispering Giant buiten de baan geëindigd en daarmee uit de strijd. Voor MPM Seaside Affair een gunstig gegeven aangezien daardoor de zesde plaats van de wedstrijd in Stroe enigszins werd gecompenseerd. In de Pull Off mocht MPM Seaside Affair als eerste voor de sleepwagen aanhaken en omdat de baan tijdens de kwalificatie erg opgeknapt leek te zijn, werd besloten bij de start wat sneller op het gas te gaan. Dit pakte echter verkeerd uit waardoor de combinatie al na 81 meter stilstond. Lambada en Double Screamin’ profiteerde hier optimaal van en pakten in deze volgorde ook de eerste twee plaatsen. Voor MPM Seaside Affair was de derde plaats er een om zeker blij mee te zijn.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward