MPM Seaside Affair runner-up in Ahoy
Friday 14 March 2014
 • Rotterdam, 14 maart 2014 - MPM Seaside Affair heeft bij zijn eerste optreden van het nieuwe seizoen meteen een fraaie tweede plaats in de wacht gesleept. Bij de European Super Pull in het Rotterdamse Ahoy hoefde MPM Seaside Affair in de Modified klasse alleen Double Screamin’ voor zich te dulden en pakte zo de runner-up positie. Een mooi begin na maanden van voorbereiding waarin door het team weer veel werk werd verzet.

  In de voorbereiding op een nieuw seizoen wordt door een pulling team vooral buiten de schijnwerpers en in alle stilte hard gewerkt. Zo ook bij MPM Seaside Affair. In de wintermaanden werd er gebouwd aan de nieuwe trailer en was er het gebruikelijke ‘winteronderhoud’ aan de tractor. Zo werden er een paar motoren gestript en waar nodig van nieuwe onderdelen voorzien. De achteras werd ook uit elkaar gehaald en daarbij werd een gescheurd kroon en pignon geconstateerd. Dit hield dan ook in dat er voor de wedstrijd in Ahoy een ander kroon en pignon gemonteerd moest worden. Omdat dit een andere vertraging teweeg zou brengen, zou dit zeker niet gunstig uitpakken voor het eindresultaat. Tot slot kwam kort voor de wedstrijd ook nog de nieuwe Hemi-motor binnen, waardoor er door de teamleden hard gewerkt moest worden om MPM Seaside Affair op tijd klaar te krijgen voor de eerste krachtmeting van het jaar.

  Intussen werd ook de trailer flink onder handen genomen. Zo is er voorin een mooie leefruimte gecreëerd, inclusief keuken, zithoek, opbergkasten, gasfornuis en warm en koud stromend water. Ook is er een watertank in de opbergruimte gemonteerd, evenals een hydro-unit voor de kraan, laadklep en stempelcilinder. In de laadruimte zijn er ook nog tal van werkzaamheden verricht, met als resultaat een trailer die van alle gemakken voorzien is en waar het team de komende jaren weer mee vooruit kan.

  Voor zaterdag 14 maart stond de inmiddels traditionele aftrap van het seizoen in de agenda, de European Super Pull in het Rotterdamse Ahoy. Als laatste in de middagsessie was de Modified klasse aan de beurt. Het was aan Bill Leischner om met de Double Screamin’ de klasse te openen en de Amerikaan deed dit bepaald niet onverdienstelijk, want uiteindelijk wist hij zelfs de winnende afstand op het scorebord te zetten. MPM Seaside Affair bereikte in de kwalificatie maar nipt de Pull Off, maar in de finale sloeg de combinatie hard terug met een uitstekende tweede plaats. Zeker omdat met het andere kroon en pignon gereden werd en het door de vertraging moeilijk trekken was, kon het team tevreden zijn met het behaalde resultaat.

  ’s Avonds om half elf was het in Ahoy tijd voor de Heavy Modifieds, waar MPM Seaside Affair als tweede mocht aanhaken voor de sleepwagen. Ruim 500 kilogram lichter dan de concurrentie, moest de combinatie genoegen nemen met een zesde plaats. Lambada ging met de winst naar huis, gevolgd door Simply Irresistible en Green Spirit. Al met al een geslaagde dag waarbij het team een groot compliment wil maken aan de baanpreparateurs, want de baan was van een uitstekende kwaliteit.

  In de aanloop naar de eerste officiële wedstrijd van het pulling seizoen gaat het team nu bij zowel de tractor als de trailer de puntjes op de i zetten, zodat MPM Seaside Affair in alle opzichten klaar is voor de strijd.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward