MPM Seaside Affair runner-up in Alphen
Saturday 29 August 2015
 • Alphen, 29 augustus 2015 – MPM Seaside Affair is bij de voorlaatste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap in de Modified klasse op een keurige tweede plaats geëindigd. Na een ijzersterke eerste run moest MPM Seaside Affair in de Pull Off alleen in Lambada zijn meerdere erkennen. Ondanks de fraaie tweede plaats heerste er binnen het team toch enige teleurstelling. Door deze uitslag is de kans om Lambada in de titelstrijd nog in te halen en het kampioenschap binnen te slepen, nagenoeg verkeken.

  Bij de wedstrijd in Alphen stond voor MPM Seaside Affair de Modified klasse op het programma. Pas rond de klok van 22.00 uur mocht MPM Seaside Affair voor de testpull voor de sleepwagen plaatsnemen. In een mooie run werd een afstand van ruim 94 meter op het scorebord gezet, waarop de wedstrijdleiding besloot de sleepwagen iets lichter af te stellen. Dit hield in dat na zes tractoren MPM Seaside Affair een nieuwe run moest maken. Normaal gesproken geen ideale situatie, omdat daardoor de kans groot is dat in korte tijd drie runs moeten worden gemaakt. Overdag, in de volle zon, is dit nauwelijks mogelijk, omdat de motoren dan niet de tijd krijgen om af te koelen, maar omdat de avond al ver gevorderd was, vormde dat dit keer geen probleem.

  Voordat MPM Seaside Affair weer aan de beurt was, slaagde alleen Lambada erin de 100-meterlijn te passeren. In een weergaloze run lukte het MPM Seaside Affair echter om de sleepwagen nog eens vier meter verder neer te zetten. Vervolgens wist alleen Whispering Giant zich nog tussen de finalisten te scharen. Opvallend was de afwezigheid in de Pull Off van Double Screamin’, die rond de 80 meter met een paar wilde sprongen tot stilstand kwam.

  In Alphen daarmee een Pull Off met de top drie van het Nederlands kampioenschap. Lambada opende de Pull Off en liet met een afstand van 97 meter meteen zien dat het menens was. Het team van MPM Seaside Affair wist dat het zwaar zou worden om deze afstand te overtreffen. Besloten werd om net rechts van het spoor dat Lambada had gemaakt te blijven. Dit hield in dat er vanaf de start heftig gecorrigeerd zou moeten worden. Helaas pakte dat niet zo uit als gehoopt. De tractor reageerde erg onrustig op de heftige remcorrecties en dat kostte net de meters die MPM Seaside Affair aan het eind tekort kwam, want bij 93 meter stond de combinatie stil. Met nog één deelnemer te gaan was het afwachten op welke plaats MPM Seaside Affair op het podium zou eindigen. Whispering Giant beet zich echter stuk op de afstand en zo was de runner-up positie een feit.

  Ondanks deze fraaie uitslag heerste er binnen het team toch enige teleurstelling. Gezien de tussenstand in het kampioenschap had MPM Seaside Affair namelijk moeten winnen om nog een serieuze kans te maken op de titel. Door de winst van Lambada is dit nu bijna onmogelijk.

  Voor zaterdag 5 september staat in het Friese Tzum de laatste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap in de Modified klasse op het programma.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward