MPM Seaside Affair runner-up in eindstand Modified kampioenschap
Saturday 30 August 2014
 • Bakel, 30 augustus 2014 – MPM Seaside Affair is in de Modified klasse in de eindstand van het kampioenschap op een prachtige tweede plaats geëindigd. In de Unlimited klasse pakte MPM Seaside Affair bij de afsluitende wedstrijd in Bakel met een derde plaats opnieuw een podiumpositie. In de eindstand van deze klasse legde MPM Seaside Affair met een gelijk aantal punten als de nummer drie in de titelstrijd beslag op een vierde plaats.

  De laatste competitiewedstrijd van het jaar werd traditioneel afgewerkt in Bakel. Door een plotselinge wijziging in het programma stond de Unlimited klasse opeens veel vroeger gepland en daarmee ontbrak voor het team van MPM Seaside Affair de tijd om de baanomstandigheden goed te kunnen bekijken. Helaas bleken deze door de regen in de week voorafgaand aan het evenement niet zo best. Toen MPM Seaside Affair voor de sleepwagen mocht plaatsnemen, was de beste afstand de 90 meter van Lambada. Bij de start kwam MPM Seaside Affair nog goed weg, maar vanaf het 30-meterpunt kon de tractor zijn vermogen niet op de baan kwijt. Veel meer deelnemers hadden hier last van waardoor MPM Seaside Affair ondanks de minder geslaagde run toch op een derde plaats eindigde. Daarmee sloot MPM Seaside Affair het kampioenschap af met een gelijk aantal punten als Simply Irresistible, maar omdat ‘Simply’ in 2014 een overwinning meer had geboekt, werd deze combinatie in de eindstand als derde geklasseerd en eindigde MPM Seaside Affair net buiten het podium op plaats vier.

  In de avond was in Bakel de Modified klasse aan de beurt en daarbij mocht MPM Seaside Affair als vierde deelnemer zijn kunsten aan het publiek tonen. Helaas was de run in grote lijnen gelijk aan die in de Unlimited klasse en omdat de baan gedurende de wedstrijd steeds beter werd, werd de afstand van MPM Seaside Affair door diverse concurrenten overtroffen. Daarmee eindigde de combinatie in het dagklassement op plaats zeven. Tegen de verwachtingen in verspeelde Lambada zijn kans en bleef onder de door MPM Seaside Affair getrokken afstand steken. Ook in de Modified klasse eindigde MPM Seaside Affair daardoor met een gelijk aantal punten, maar dan op plaats twee, en omdat MPM Seaside Affair hier een overwinning meer had geboekt, betekende dit een prachtige runner-up positie in de eindstand van het kampioenschap.

  Met de wedstrijd in Bakel zit het seizoen er alweer op, een seizoen waarin door MPM Seaside Affair voor het eerst met twee Hemi’s op de tractor werd gereden en een seizoen waar de teamleden bijzonder veel plezier aan hebben beleefd. Dit is voor een groot deel te danken aan de sponsors en fans, die het team dan ook hierbij hartelijk wil bedanken.

  Na twee drukke winters waarbij aan een nieuwe trailer werd gewerkt, staat voor komende winter een nieuw project op stapel. Er gaat namelijk een nieuwe tractor worden gebouwd. De basis hiervoor staat op dit moment nog in Amerika, maar wordt hopelijk snel in een container richting Nederland gevaren. Meer hierover binnenkort.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward