MPM Seaside Affair runner-up in Lochem
Saturday 02 August 2014
  • Lochem, 2 augustus 2014 – MPM Seaside Affair is in Lochem in de Modified klasse op een tweede plaats geëindigd. Heel lang zag het ernaar uit dat de combinatie na een mooie run met de overwinning naar huis zou gaan. Op het laatste moment kaapte Double Screamin’ echter de zege voor de neus van MPM Seaside Affair weg. In de Unlimited klasse viel MPM Seaside Affair met een vijfde plaats net buiten de finale.

    Voor het eerst in jaren stond voor MPM Seaside Affair in Lochem weer de Modified en Unlimited klasse op het programma. In dit drukke schema werd begonnen met de Modifieds. MPM Seaside Affair mocht als derde deelnemer voor de sleepwagen plaatsnemen. Omdat de sleepwagenbemanning echter twee tractoren nodig had om de juiste afstelling te bepalen, betekende dit dat MPM Seaside Affair de proeftrek voor zijn rekening moest nemen. Na een voorzichtige start werd het gas doorgedrukt en begon de combinatie goed snelheid op te bouwen, met als resultaat een afstand van 109,36 meter. Alle daarna komende concurrenten beten zich stuk op deze score en daarmee gloorde er hoop op een overwinning. Totdat Double Screamin’ voor de sleepwagen verscheen en deze twee meter verder neerzette. Daarmee spatte de droom op een zege hard uiteen, al was een tweede plaats natuurlijk ook geen verkeerde uitslag.

    Ook in de Unlimited klasse was MPM Seaside Affair als derde aan de beurt. Bij de start werd echter het gas iets te gretig doorgedrukt waardoor de tractor de snelheid niet goed in de sleepwagen kreeg. Daarmee bleef de afstand steken bij 100,27 meter, niet voldoende voor kwalificatie voor de Pull Off en een vijfde plaats als eindresultaat. Whispering Giant ging met de overwinning aan de haal en is nu ook de grote favoriet om de titel binnen te slepen. In Lochem pakte Simply Irresistible de tweede en Lambada de derde plaats.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward