MPM Seaside Affair runner-up in Loerbeek
Zaterdag 30 mei 2015
  • Loerbeek, 30 mei 2015 - MPM Seaside Affair is in Loerbeek bij de tweede wedstrijd van het seizoen, in de Unlimited klasse op een fraaie tweede plaats geëindigd. Na een Full Pull in de voorronde, leek MPM Seaside Affair in de Pull Off op weg naar de eerste positie, maar moest uiteindelijk toch nog Lambada voor zich dulden. Inclusief de overwinning een week eerder in de Modified klasse in Stroe, kan MPM Seaside Affair terugkijken op een uitstekende start van het seizoen.

    Nadat vorig jaar nog in Didam werd gereden, had de organisatie van de wedstrijd nu de beschikking over een nieuw wedstrijdterrein in het naburige Loerbeek. Voor MPM Seaside Affair stond bij de tweede wedstrijd van het seizoen alleen de Unlimited klasse op het programma, en dus de eerste keer dat de nieuwe Hemi zich mocht laten gelden.

    Van de zeven combinaties wisten Whispering Giant, Lambada, Simply Irresistible en MPM Seaside Affair de felbegeerde Full Pull te bereiken. Dit viertal mocht dus in de Pull Off gaan strijden om de podiumplaatsen. Whispering Giant strandde in de 74 meter. Lambada bevestigde vervolgens dat de sleepwagen echt zwaar stond afgesteld, want 78 meter was het resultaat. Als derde mocht MPM Seaside Affair voor de sleepwagen plaatsnemen. De tractor werd keurig neergezet en iets voorzichtiger dan in de eerste run werd het gas open gedrukt. Toen de sleepwagen stilstond, leek het er even op dat MPM Seaside Affair de eerste plaats had overgenomen, maar al snel bleek dat de combinatie precies tussen de twee voorgangers tot stilstand was gekomen. Met nog één deelnemer te gaan, was een podiumplaats dus al zeker. Simply Irresistible zette nog een keer goed aan, maar was daarbij zo gretig, dat de combinatie niet meer te houden was en rond de 40 meter de run moest afbreken. Daarmee dus een tweede plaats voor MPM Seaside Affair, achter Lambada maar voor Whispering Giant.

    Uitermate tevreden kijkt het team van MPM Seaside Affair dan ook op de wedstrijd in Loerbeek terug. De volgende wedstrijd is zaterdag 13 juni in Oudenhoorn, daar staat de Modified klasse weer op het programma.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward