MPM Seaside Affair runner-up in Putten
Zaterdag 13 juli 2013
 • Putten, 13 juli 2013 - Met een tweede plaats in de Unlimited klasse stond MPM Seaside Affair bij de wedstrijd in Putten opnieuw op het podium. In de Modified klasse werd met een vijfde plaats iets minder goed gescoord dan waarop het team gerekend had. In de Unlimited klasse bezet MPM Seaside Affair met nog één wedstrijd te gaan een tweede plaats in het kampioenschap, op slechts een paar punten achterstand van de leider. In de Modified klasse staat het team met nog drie wedstrijden voor de boeg op een derde positie. MPM Seaside Affair is dus nog op alle fronten volop in de strijd om de ereplaatsen.

  De wedstrijd in Putten begon met de Modified klasse, waarbij MPM Seaside Affair de proeftrek voor zijn rekening moest nemen. In een onstuimige run stopte de combinatie bij 100,91 meter, naar achteraf bleek net niet genoeg voor een plaats in de Pull Off, aangezien in het vervolg van de wedstrijd Lambada, Whispering Giant, The Judge en Double Screamin' verder wisten te komen. Meer dan een vijfde plaats zat er daarmee voor MPM Seaside Affair niet in.

  's Avonds om 23.00 uur was het pas tijd voor de Unlimited klasse en mocht MPM Seaside Affair voor de tweede keer die dag het strijdtoneel betreden. Zowel Lambada, Whispering Giant, Simply Irresistible als MPM Seaside Affair wisten een Full Pull op het scorebord te krijgen, waardoor alle vier de combinaties nog een keer naar de start mochten komen. Lambada moest het spits afbijten en deed het met 95 meter niet slecht. Nog beter verging het echter Whispering Giant die in het juiste spoor tot 102 meter wist te komen. 'Simply' kende de nodige problemen met de ontsteking van één van de motoren en strandde op 86 meter. Als laatste was het de beurt aan MPM Seaside Affair om Whispering Giant van de overwinning af te houden. In een ultieme poging kwam MPM Seaside Affair een heel eind, maar moest uiteindelijk toch een paar meter toegeven op Whispering Giant. Met een fraaie tweede plaats achter Whispering Giant maar voor Lambada kon het team dik tevreden zijn.

  In de tussenstanden van het kampioenschap in de Modified klasse bezet MPM Seaside Affair met nog drie wedstrijden te gaan de derde plaats. In de Unlimited klasse staat MPM Seaside Affair met nog één wedstrijd te gaan slechts een paar punten achter leider Whispering Giant op een bijzonder fraaie tweede plaats. De strijd om de titel gaat hier alleen nog tussen Whispering Giant en MPM Seaside Affair.

  De komende weken wordt de tractor, om alles aan een grondige inspectie te kunnen onderwerpen, zo ongeveer compleet gedemonteerd. Op 3 augustus staat vervolgens de wedstrijd in Lochem op het programma, waarna het team van MPM Seaside Affair doorrijdt naar het Duitse Edeweght. Na een afwezigheid van tien jaar zal de combinatie daar een demo verzorgen.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward