MPM Seaside Affair runner-up op moeilijke baan in Didam
Monday 09 June 2014
  • Didam, 9 juni 2014 – MPM Seaside Affair is op pinkstermaandag bij de wedstrijd in Didam als tweede geëindigd in de Unlimited klasse. Ondanks deze fraaie klassering heerste er weinig vreugde bij het team en de andere deelnemers. De kwaliteit van de baan was namelijk zodanig slecht dat van een echte competitie nauwelijks sprake kon zijn. Toch toonde het team van MPM Seaside Affair daarmee opnieuw aan goed op moeilijke omstandigheden te kunnen inspelen.

    De wedstrijd in Didam stond voor pinkstermaandag op het programma en daarbij hoefde MPM Seaside Affair alleen aan te treden in de Unlimited klasse. Door een flinke regenbui moest de wedstrijd geruime tijd worden stilgelegd, maar nog vervelender was dat de kwaliteit van de baan ernstig te wensen overliet. Toen er uiteindelijk begonnen kon worden met de Unlimited klasse mocht Rising Star het spits afbijten. Het vermoeden dat de baan het vermogen van de Unlimited-combinaties niet aan zou kunnen, werd meteen bevestigd. In overleg met de teamleden werd dan ook besloten om MPM Seaside Affair met vier in plaats van vijf motoren te laten rijden. Daardoor zouden de motoren het zwaar krijgen met als resultaat dat de achterbanden beter contact met de baan konden houden.

    Lambada was de eerstvolgende deelnemer die voor de sleepwagen moest plaatsnemen en maakte meteen duidelijk dat het team van MPM Seaside Affair de juiste beslissing had genomen. Met veel toeren en een grote rechter achterband was het voor Lambada na 60 meter al over. Als volgende was Simply Irresistible aan de beurt en ook dit team had besloten om met een motor minder te rijden. Na ruim 71 meter stond de combinatie stil, maar waarschijnlijk nog veel belangrijker, het materieel werd gespaard. Daarna was het MPM Seaside Affair die voor de sleepwagen moest plaatsnemen. Na een voorzichtige start werd het gas open gedrukt en begon de tractor zich redelijk in de baan vast te bijten, met 78,89 meter als resultaat. Een gezien de omstandigheden redelijke run, maar voor de teamleden overheerste wel het gevoel dat dit niet de manier was waarop tractor-pulling bedreven moest worden. Whispering Giant koos er wel voor om met alle motoren te rijden. Na een beheerste run waarbij omzichtig met de gashendel werd omgegaan, werd de sleepwagen zes centimeter voorbij de afstand van MPM Seaside Affair neergezet. Rising Star sloot de rij en kwam tot 73 meter en daarmee was de tweede plaats voor MPM Seaside Affair een feit. Vanwege de slechte omstandigheden was het geen echt feest op het podium, maar voor MPM Seaside Affair waren de bij de tweede plaats behorende punten in ieder geval mooi meegenomen.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward