MPM Seaside Affair schittert in Lochem met overwinning en tweede plaats
Saturday 06 August 2016
 • Lochem, 6 augustus 2016 – MPM Seaside Affair heeft zich in Lochem dubbel in de prijzen gereden. In de Unlimited klasse pakte MPM Seaside Affair met grote overmacht de overwinning, terwijl in de Modified klasse met een tweede plaats opnieuw het podium mocht worden beklommen. Daarmee werd de 33ste editie van de wedstrijd in Lochem een mooi succes dat ook nog eens door de nationale televisie werd vastgelegd.

  Voor zaterdag 6 augustus stond voor MPM Seaside Affair de 33ste editie van Lochem op het programma, een van de grootste wedstrijden op de Nederlandse kalender. De gehele dag werd het team van MPM Seaside Affair gevolgd door een televisieploeg van de EO, die opnames maakte voor het programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’. Dit programma zal op 22 september worden uitgezonden.

  In Lochem stond voor MPM Seaside Affair de Unlimited klasse als eerste op het programma. Lambada opende de klasse met een proeftrek die eindigde in de 109 meter, waarop de wedstrijdleiding besloot de sleepwagen in dezelfde afstelling te laten staan. Whispering Giant was de volgende deelnemer en moest één meter toegeven op Lambada. Double D bleef vervolgens steken op 96 meter. Omdat Lambada besloot om zijn proeftrek niet overnieuw te rijden, kon alleen MPM Seaside Affair Lambada nog van de overwinning afhouden. Om nog mee te blijven doen in de strijd om het kampioenschap, moest er door MPM Seaside Affair eigenlijk gewonnen worden. De tractor kwam bij de start goed weg en toen het gas echt opengedrukt werd, haakte de tractor mooi op. In een ‘wereldrun’ ging MPM Seaside Affair door tot ruim 116 meter en won met grote overmacht de wedstrijd. Deze winstmarge had MPM Seaside Affair nog niet vaak meegemaakt en de blijdschap was dan ook zeer groot.

  Pas laat op de avond was in Lochem de Modified klasse aan de beurt en opnieuw mocht MPM Seaside Affair als laatste voor de sleepwagen plaatsnemen. In een prachtige run werd met 104 meter de tweede afstand van de kwalificatie neergezet. Lambada trapte de Pull Off af met een afstand van 99,68 meter, terwijl Whispering Giant het meteen spannend maakte door daar maar 67 cm op toe te geven. Double Screamin’ deed er echter met 103 meter nog een schepje bovenop. Als laatste was het de beurt aan MPM Seaside Affair om voor de tweede keer op een dag voor de winst te gaan. De run begon opnieuw erg mooi, maar omdat de voorkant rond de 90 meter een keer hard de grond raakte, werden kostbare meters verspeeld. Daarmee bleef de afstand steken bij 99,86 meter, weliswaar geen overwinning maar een tweede plaats waar het team ook zeer tevreden mee kon zijn.

  Voor het weekend van 13 en 14 augustus staan er voor MPM Seaside Affair twee wedstrijden op het programma. Op zaterdag rijdt de Modified klasse in Montfoort en op maandag, een nationale feestdag in België, staat in Zele de laatste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap in de Unlimited klasse op het programma.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward