MPM Seaside Affair sluit seizoen af met runner-up positie in Zele
Sunday 20 September 2015
 • Zele (België), 20 september 2015 – MPM Seaside Affair heeft in het Belgische Zele het seizoen 2015 afgesloten met een fraaie tweede plaats in de Unlimited klasse. Helaas was het deelnemersveld kleiner dan normaal, maar omdat wel de sterkste combinaties aanwezig waren, mocht het team toch trots zijn op de behaalde podiumpositie. In het Nederlands kampioenschap legde MPM Seaside Affair met een gelijk aantal punten als de nummer drie beslag op een vierde plaats.

  Zele was op zondag 20 september het strijdtoneel van de laatste wedstrijd van het pullingseizoen 2015. Op 15 augustus waren de deelnemers aan het kampioenschap ook al in deze Belgische plaats te gast, maar helaas moest de wedstrijd toen wegens hevige regenval worden afgelast. Dit keer waren de weersomstandigheden een stuk beter en kon er eind van de middag een begin worden gemaakt met de Unlimited klasse. Omdat de wedstrijd op zondag verreden werd, lieten een paar vaste deelnemers verstek gaan. Uit geloofsovertuiging rijdt Rising Star niet op zondag, terwijl Double D verhinderd was. De organisatie had echter een paar mooie demo-deelnemers uitgenodigd, waardoor het publiek toch een volwaardig programma kreeg voorgeschoteld.

  MPM Seaside Affair mocht de testpull voor zijn rekening nemen. Omdat er echter maar vier Unlimited competitiedeelnemers aanwezig waren, en een plaats in de Pull Off dus hoe dan ook gegarandeerd was, had het geen zin om na het passeren van de 100-meterlijn gas te blijven houden. In samenspraak met de wedstrijdleiding werd er dan ook voor gekozen om de sleepwagen niet zo zwaar af te stellen, waardoor het publiek een leuke show met veel Full Pulls te zien zou krijgen. MPM Seaside Affair ging beheerst van start en met speels gemak werd met 108 meter de 100-meterlijn ruim gepasseerd. Whispering Giant, Lambada en Simply Irresistible klaarden deze klus ook probleemloos, waardoor in de Pull Off opnieuw alle vier de deelnemers aan de start mochten verschijnen. MPM Seaside Affair was als eerste aan de beurt en na een sterke run stond er een afstand van 106,76 meter op het scorebord. Whispering Giant bleef vervolgens op 60 centimeter van deze afstand steken, terwijl Lambada zich met 98 meter ook stuk beet op de score van MPM Seaside Affair. Alleen Simply Irresistible kon nog roet in het eten gooien en als laatste deelnemer deed deze combinatie dat ook. Met een kleine zes meter verschil pakte ‘Simply’ de overwinning en eindigde MPM Seaside Affair op een keurige tweede plaats, net voor Whispering Giant.

  Door deze uitslag eindigde MPM Seaside Affair met een gelijk aantal punten als de nummer drie, Rising Star, op de vierde plaats in het kampioenschap. Rising Star boekte dit seizoen meer overwinningen en mag daardoor achter kampioen Lambada en runner-up Simply Irresistible de beker voor de derde plaats in ontvangst nemen.

  Het seizoen is daarmee ten einde. Het team van MPM Seaside Affair gaat de komende weken de balans opmaken van het afgelopen jaar en plannen maken voor komende winter.
  Tekst: Remco Scheelings, foto's: Tim van der Linde (www.snapshot-moments.de.tl)
movingthingsforward